- Den beste sylta er laga av grisehode, sier NRK Trøndelags radiokokk Arne Bredland. I Formiddagskjøkkenet fredag 14. november tok Arne med seg et ferdig kokt grisehode, og lagde sylta på direkten.
- Det er ikke vanskelig å lage sylte, sier Bredland.
Radiokokk Arne Bredland og grisen.
Slik lager du NRK Trøndelags sylte:
1/2 grisehode kokes 2 timer. Avkjøles og renses, skjæres i skiver. Kjøttett legges lagvis i form eller klede sammen med nellik, ingefær, allehånde, pepper, salt og gelatinpulver. Det hele presses/surres, kokes i en time før det avkjøles, og så settes til press igjen like før det er kaldt.
Radiokokk Arne Bredland og programleder Hans Robertsen.
La sylta stå i press natta over, deretter legges den i syltelake kokt av 3 liter vann, 1 dl salt, 1/2 dl sukker, 2 ss hel nellik, 4 ingefærklør, 4 laurbærblad + en ss med hel pepper.
La sylta ligge i minimum 4 døgn, før du smaker. Syltelaka kan settes kjølig, med sylta liggende i laka hele tiden.
God appetitt!
Formiddagskjøkkenet inviterer alle lyttere til å sende inn oppskrifter på god julemat, og alle oppskrifter blir lagt ut på NRK Trøndelag sine nettsider.
Skriv til oss: Formiddagskjøkkenet, NRK Trøndelag, 7712 Steinkjer.