NRK Meny
Normal

Store forsinkelser i trafikken

Det er fortsatt mulig å kjøre bil mellom Trøndelag og Østlandet, men det er lange omkjøringer på grunn av flommen.

E6 Kvam ødelagt av flom

E6 i Kvam er stengt, og flommen har ført til store ødeleggelser.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Kjell Seim, distriktsvegsjef i Gudbrandsdalen.

Kjell Seim i Statens vegvesen advarer bilistene mot vanskelige kjøreforhold i dag.

Foto: Ulf Erik Hansen / NRK

Både E6 og riksveg 3 er stengt flere steder som følge av flommen i Sør-Norge, mens Statens vegvesen understreker at det fortsatt er mulig å komme seg fram med bil.

To muligheter

– Det er fortsatt mulig å kjøre mellom Oslo og Trondheim, forteller kriseleder Kjell Seim i Statens vegvesen region øst .

Den ene muligheten er å kjøre fra E6 i Stjørdal og opp fv. 705, videre fv. 31 til Brekken, fv. 30 til Røros, rv. 26 til Tolga og Engerdal, og rv. 25 til Trysil og Elverum. Den andre muligheten er å kjøre E6 til Otta og rv. 15, videre fv. 51 fra Vågå til Valdresflya, og ned til Fagernes.

Men Statens vegvesen advarer bilistene mot at kjøreforholdene kan være vanskelige.

– Vannmassene er uforutsigbare og det kan skje plutselige forandringer i landskapet. Derfor ber vi trafikantene om å kjøre forsiktig, og være oppmerksomme på at det kan ligge mye vann, gjørme og småstein i vegbanen, opplyser Kjell Siem i Statens vegvesen.

Fem timer forsinket

For næringslivet er det nå utfordrende å få fraktet varer til og fra Sør-Norge.

– Vi kjører varene fra Østlandet via Fagernes og Valdresflya, og regner med at de blir fem timer forsinket til Trøndelag, opplyser informasjonssjef Hilde Linnert i Bama Norge til NRK.

Hver dag kjører mellom 25 og 30 trailere med laks sørover bare fra Hitra og Frøya. Nå blir det forsinkelser i laksetransporten.

– Vi har fem-seks biler stående fast flere steder på Østlandet på grunn av flommen. Foreløpig er det ingen krise, og vi regner med at dette ordner seg, sier logistikksjef Ivar Raugstad i selskapet Marine Harvest.

Jernbanen er stengt

Også Nortura melder om omkjøringer, men de har ikke problemer på grunn av det, opplyser informasjonssjef, sier infosjef Ellen Flø Skagen.

Posten meldte i går at utleveringen av post blir ett døgn forsinket på grunn av flommen. Dette vil vare ut denne uka.

Også jernbanen er stengt mellom Trøndelag og Østlandet. Både Dovrebanen og Rørosbanen er rammet av flommen.