Spillerflukt fra Norrköping: – Vet vi taper en del kvalitet

Norges seriemester møter Sveriges seriemester på Lerkendal onsdag. Den siste tiden har bortelaget mistet flere nøkkelspillere.

Norrköping trener på Lerkendal

Norrköping hadde siste trening på Lerkendal før det braker løs onsdag klokken 19.15.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Onsdag spiller Rosenborg mot IFK Norrköping i kvalifiseringen til Mesterligaen.

Bare dager før laget fra den sørøstlige delen av Sverige reiste til Trondheim, mistet de toppscoreren sin Emil Kyjovic.

Jens Gustafsson

Jens Gustafsson tok over som Norrköping-trener for en og en halv måned siden.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

– Det kom ikke som en overraskelse at han forlot – vi har vært forberedt en stund. Vi vet vi taper en del kvalitet, men vi har full tillit til spillerne på Norrköping nå. Vi har tilstrekkelig med mannskap foran kampen, sier Gustafsson, som tok over som trener 1. juni.

Ytterligere to solgt – og én skadd

I tillegg til Kujovic har Arnor Traustason og Alexander Fransson nylig forlatt Norrköping til fordel for andre klubber, mens keeper David Mitov Nilsson er ute med skade.

Pressekonferanse Norrköping

Trener Jens Gustafsson og kaptein på Norrköping Andreas Johansson mener laget er godt rustet før møtet med Rosenborg.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Med flere nøkkelspillere i manko, har forberedelsen før møtet med Rosenborg vært svært viktig. Ifølge trener Gusvafsson har de fått god kjennskap til trondheimslaget.

– Vi kommer til å møte et offensivt sterkt lag, som alltid er sterke på Lerkendal. Dette blir en inspirerende og morsom utfordning. Vi ser frem til kampen, sier Norrköping-treneren.

Helland spår 2-0-seier

Norrköping vant Allsvenskan forrige sesong, og på papiret var det den klart vanskeligste motstanderen Rosenborg kunne trekke. Svenskene ligger på andre plass i serien, kun tre poeng bak Malmö FF.

Likevel har Rosenborg god selvtillit før onsdagens kamp, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Vi har store ambisjoner om å spille i Europa og mener at den beste utgaven av Rosenborg skal være gode nok til å slå Norrköping. Fotballkamper blir aldri så viktig at det står mellom liv og død, men selvfølgelig er det viktig. Vi tenker ikke tanken på å bli slått ut i første runde.

Det er ni år siden sist Rosenborg tok seg til Mesterligaen. Pål André Helland vil snu trenden, og har store planer om å score mål mot Norrköping.

– Jeg liker de store kampene, og forhåpentligvis banker jeg inn en. 2-0 er et fint resultat, sier Helland et døgn før avspark.