Tidligere eliteseriemålvakt: – Vi spiller bedre fotball enn RBK

Norske Kenneth Udjus kan bli en avgjørende brikke for Norrköping når den svenske klubben gjester Lerkendal på onsdag.

Kenneth Udjus i mål mot Bryne

Den norske Norrköping-målvakten gleder seg til å møte Rosenborg: – Det hadde vært fantastisk å slå dem. Om vi får med oss et bra resultat derfra, kommer hjem og tar oss videre til mesterligaen. Det hadde vært veldig stort for meg, innrømmer Udjus.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Rosenborg kan vente seg tøff motstand når de møter IFK Norrköping i mesterligakvalifiseringen.

På tross av at ikke Norrköping har kvalifisert seg til verken europaligaen eller mesterligaen siden 2000/2001-sesongen, ligger klubben kun tre poeng bak serieleder Malmö i den svenske eliterserien. I tillegg står de som regjerende mestre etter en bunnsolid fjorsesong.

Kjenner Rosenborg godt

Én som gleder seg til å lande på Værnes tirsdag, er tidligere eliteseriespiller Kenneth Udjus. Han har en fortid fra både Sogndal, Lillestrøm og Brann, og har dermed møtt Rosenborg ved en rekke anledninger.

– Det er alltid gøy å møte Rosenborg. Det er mye folk og god stemning på kampene, forteller Udjus til Norrköpings Tidningar.

31-åringen kom til Norrköping på lån etter at klubbens førstekeeper David Mitov Nilsson ble skadet i våres. Om han blir å se på gressmatten på Lerkendal onsdag er ennå uvisst, men han kan uansett komme med viktig informasjon og erfaringer fra sidelinja.

Tror på svensk seier

Udjus har fortalt lagkameratene hvor viktig Rosenborg har vært i norsk fotball i en årrekke.

– De har spilt i mesterligaen i mange år. Rosenborg utviklet spillere, solgte de videre og brukte deretter pengene på å sikre seg de beste spillerne i Norge, forteller han til den svenske avisen.

Nå tror han likevel de regjerende eliteseriemesterne vil få problemer med å slå sin svenske klubb.

– Det blir en interessant og åpen kamp, men jeg synes vi spiller best fotball og tror vi kan trekke det lengste strået.

Ingebrigtsen hemmelighetsfull

Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen vil si minst mulig om hvilke svakheter han har vunnet hos svenskene.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen er klar for en tøff oppgave mot svensk motstand.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det er et bra svensk lag, ingen tvil om det. De er regjerende mestere. Vi har sett dem, men jeg vil ikke si så mye om hvordan de passer oss. Vi holder kortene tett inntil brystet. Vi er et bra lag selv, og skal vi nå mesterligadrømmen, må vi slå ut IFK Norrköping, sier Ingebrigtsen til NTB.

Keepertrøbbel for RBK

Med landslagskeeper Andre Hansen ute i lang tid, har Pavel Londak (36) overtatt mellom stengene. Estlenderen kan bli erstattet i løpet av kort tid, men står mot svenskene.

– Det er ikke mange timer til påmeldingsfristen til den første kampen går ut. Vi får ikke gjort noe der, og vi har da heller ikke pushet det så mye. Pavel står for oss og det går veldig bra. Så får vi se på sikt hva vi gjør, sier Ingebrigtsen.

Londak har stått to seriekamper for trønderne hittil denne sesongen. Tredjekeeper er talentet Julian Faye Lund, men med sine 17 år ønsker ikke RBK å kaste han ute i CL-alvoret for tidlig.