– Tenker ikke tanken på å ryke ut

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sier de tenker ikke tanken på å ryke ut mot Norrköping i kvalifiseringen til Mesterligaen.

Kåre Ingebrigtsen håper på starte ny Europa-epoke med RBK

Kåre Ingebrigtsen er optimist før kampen mot Norrköping, og tenker ikke tanken på nederlag mot den regjerende svenske mesteren.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Rosenborg inviterte til pressekonferanse før oppgjøret mot Norrköping i Mesterligaen onsdag kveld. Det var en offensiv Ingebrigtsen som møtte pressen dagen før det første møtet.

– Vi har store ambisjoner om å spille i Europa og mener at den beste utgaven av Rosenborg skal være gode nok til å slå Norrköping. Fotballkamper blir aldri så viktig at det står mellom liv og død, men selvfølgelig er det viktig. Vi tenker ikke tanken på å bli slått ut i første runde, sier Rosenborg-treneren.

Sterk motstander

Norrköping ligger for øyeblikket på andreplass i Allsvenskan bak Malmö. Den svenske mesteren har mistet sentrale aktører i laget. Trener Janne Andersson forlot nylig klubben for å ta over det svenske landslaget etter tidligere Rosenborg-trener Erik Hamrén. De har også mistet sin toppscorer Emir Kujović til belgiske Gent så sent som på lørdag. Likevel vet "Bruttern" at det blir en tøff motstander som venter dem i morgen.

– De ser like bra ut som før ferien egentlig. Salget av kantspilleren er nok et stort tap, men de spiller fortsatt den samme type fotballen og ligger godt an i Allsvenskan. Det blir et tøft oppgjør, sier Ingebrigtsen.

Andersson

Janne Andersson har forlatt den regjerende svenske mesteren for å ta over stafettpinnen etter Erik Hamrén.

Foto: MARCUS ERICSSON/TT / AFP

Blir roteringer

Rosenborg har gått inn i et tøft kampprogram med kamper mot Sarpsborg og Aalesund i tillegg til de to midtukekampene mot Norrköping på to uker. Ingebrigtsen sier det kommer til å bli roteringer i lagene fremover.

– Vi kommer til å stille det best mulig laget i kampene for å vinne kampen, og da kommer vi til å benytte oss av hele troppen. Vi må stille med friske bein og tar en vurdering før hver kamp på hvem som har mulighet til å vinne kampen, sier "Bruttern".