– Liker ikke all oppmerksomheten

Med André Hansen ute er det blitt mye fokus på Rosenborgs andrekeeper Pavel Londak. Det er ikke esteren komfortabel med.

RBK reservekeeper Pavel Londak etter kampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg, lørdag kveld.

Pavel Londak liker ikke all oppmerksomheten han får med André Hansen ute.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rosenborgs førstekeeper André Hansen skadet kneet i kampen mot Bodø/Glimt for ti dager siden og vil være ute mellom åtte til ti uker.

Det sendte Rosenborg på keeperjakt, og ga Pavel Londak sjansen mellom stengene i RBK-buret.

– Det har vært mye styr i det siste med mye fokus på meg. Det er en ny erfaring. Jeg liker ikke at det er mye fokus på meg, men jeg skal prøve å takle det så godt som mulig.

Londak har spilt europafotball for Valga og Flora tidligere i karrieren, men det er lenge siden keeperen tok med seg keeperhanskene til Bodø/Glimt og norsk fotball. Nå venter større utfordringer for keeperveteranen.

– Jeg føler meg bra. Jeg har spilt i Uefa-cupen tidligere, så nå har jeg endelig muligheten til å spille i Mesterligaen.

– Stoler fullt på Pavel

Kåre Ingebrigtsen har full tro på den estiske sisteskansen før oppgjørene mot Norrköping, selv om de har vært på keeperjakt.

– Vi visste at vi hentet en god keeper, så det er klart vi har troen på ham. Vi har sett på en del keepere, men de spiller førstelagsfotball i de klubbene de er i og ble vanskelige å hente for oss, sier RBK-treneren.

Mike Jensen er tatt ut på landslaget

Mike Jensen har troen på lagets andrekeeper før kvalifiseringskampene mot Norrköping.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Rosenborgkaptein, Mike Jensen, har klokketro på reservekeeperen, men sier det kan bli annerledes bakerst.

– Det kan være noen små endringer i mekanismer for de bak som normalt sitter, men vi er utstyrt med tunger og munn, så vi kan heldigvis snakke om det. Og som keeper stoler jeg hundre prosent på Pavel, og han kommer til å klare denne oppgaven godt, sier Jensen.

Gleder seg

Rosenborg har ikke spilt i Mesterligaen siden 2007. Mike Jensen sier laget ikke føler presset:

– Folk begynner å snakke om historie, og jeg merker på folk i klubben og byen at det her er noe helt spesielt. Det er mye engasjement, og jeg gleder meg enormt til kampene.