Hopp til innhold

Føler seg lurt av regjeringa

Det er en svart dag for Namsos og Rock City. Ordfører Morten Stene tror dette kan være kroken på døra for landets ressurssenter for pop og rock.

Rock City Namsos

Rock City på Namsos mister all statlig støtte. – Vi har gjort det vi kunne, sier Solveig Horne (Frp).

Foto: Espen Sandmo / NRK

Eli Agdestein (H) og Solveig Horne (FrP)

Eli Agdestein (H) og Solveig Horne (Frp) presenterte i dag nyheten på Steinkjer.

Foto: Rita Kleven / NRK
Ordfører Morten Stene

Morten Stene, ordfører i Namsos, mener dette er en svart dag for kommunen.

Foto: Tarig Alisubh / NRK

– Vi hadde egentlig stor tro på at dette skulle ordne seg. Vi har hatt en god dialog med både departementet og familie- og kulturkomiteen, men vi har mislyktes, sier en skuffet ordfører i Namsos til NRK.

– Finner ingen annen løsning

Onsdag formiddag ble det klart at regjeringen ikke lenger ønsker å satse på Rock City i Namsos. Det nasjonale senteret for pop og rock mister all statlig støtte, fire år etter oppstarten.

– Regjeringen og kulturministeren har hatt en grundig gjennomgang av Rock City og vi har nå besluttet å avvikle det statlige bidraget. Det sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne, til NRK.

Hvor mye vil du beklage at ordningen avvikles?

– Vi mener at vi har gjort det vi kan. Vi har vært i dialog med regionen og de lokale kreftene for komme til en løsning. Det har likevel ikke latt seg gjøre og regjeringen har derfor besluttet å avvikle tilskuddet, sier hun.

Den statlige støtten var seks millioner årlig de første årene, mens støtten i år ble redusert til 1,9 millioner kroner. Neste år er det altså helt slutt på den statlige støtten.

Kan være kroken på døra

Rock City har skapt mye uro i ordførerkarrieren til Morten Stene. På spørsmål om dette er kroken på døra for Rock City, svarer han slik:

– Vi gir ikke opp, men vi er helt avhengig av tilskuddet. Kommunestyret er enstemmig når det gjelder videre satsing, men vi har ikke muskler til å klare dette alene. Jeg er skuffet over regjeringa, og jeg føler meg ført bak lyset, sier Stene.

Tid for avklaring

Stortingsrepresentant for Høyre i Nord-Trøndelag, Elin Agdestein, er ikke skuffet, men mener at det nå var tid for en avklaring rundt fremtiden Rock City.

– Debatten om fremtiden til Rock City har pågått lenge, og det har vært tydelig understreket at det er nødvendig med et solid driftsfundament dersom senteret skal ha noe fremtid gjennom statsbudsjettet. Dette er et tydelig standpunkt fra regjeringen. Vi får vi se hva Stortinget sier når saken skal behandles, sier Horne.