Are fikk hjelp til å velge sitt religiøse antrekk

En ny religion trenger et religiøst antrekk. Ved hjelp av klesdesigneren Moods of Norway har den selvopppnevnte grunnleggeren av den nye religionen funnet sitt antrekk.

Are Sende Osen i sitt Stjernestøvets søskenbarn-antrekk

En slåbrok, ei denimkappe og en stråhatt er noe av antrekket Simen Staalnacke valgte ut for Are Sende Osen.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Jeg er profet, grunnlegger og åndelig leder av en ny verdensreligion. Da kan jeg ikke gå rundt i ei vanlig T-skjorte og en dongeribukse, sier Are Sende Osen.

Han har derfor fått med seg Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke for å hjelpe ham med å finne et antrekk som passer til grunnleggeren av den nye religionen «Stjernestøvets søskenbarn».

Staalnacke mener antrekket bør skille seg ut, men samtidig være inkluderende, og ikke være for pretensiøst. Innenfor eksisterende religiøse antrekk liker han selv klesstilen blant noen jøder og buddhister best.

Simen Staalnacke og Are Sende Osen

Simen Staalnacke var med og startet motehuset Moods of Norway i 2003.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Jeg synes de litt konservative jødene i New York, med hattene og korketrekkerne, er kulest. På den andre siden har du buddhistene med behagelige, harmoniske antrekk, sier Staalnacke.

Et sted mellom paven og Gandhi

Sammen blir de enige om å lande et sted mellom paven og Gandhi. Dette lover godt for profeten Are, som er opptatt av å ha det komfortabelt.

Selv har Are ett ønske: Sokker som ikke matcher.

– Det er en grunn til at man har en høyre og en venstre sko, så at man skal ha matchende sokker er bare tull. Det er irriterende å bruke energi på å finne to like sokker, sier han.

I tillegg kan ulike sokker være en diskre måte å vise andre medlemmer at man tilhører samme religion, forteller han.

Stjernestøvets søskenbarn-antrekk med sko og sokker

Ved å bruke ulike sokker kan medlemmene i Stjernestøvets søskenbarn signalisere til hverandre at de tilhører samme religion. Skoene har Staalnacke designet med glitter (eller stjernestøv da).

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Du er litt uerfaren

Etter å ha blitt enig om noen grunnleggende ting, går ferden til en hattebutikk for å finne et religiøst hodeplagg. En cowboyhatt blir avslått fordi den er for krigersk. En flosshatt er for stiv og høytidelig, og en bowlerhatt blir litt for elitistisk.

Til slutt lander de på noe mer folkelig: en stråhatt, som skal gi positive assosiasjoner til sommer og ferie.

Deretter reiser de videre til en stoffbutikk hvor Staalnacke velger ut tre farger som skal gå igjen: hvitt, blå denim og grønn.

– Grønt symboliserer våren og er håpets farge. Den andre grunnen for grønnfargen er det med å være en grønnskolling. Du er litt uerfaren. Dette er jo din første religion, sier Staalnacke.

Stjernestøvets søskenbarn-tskjorte

Inspirert av T-skjortene med Che Guevara og Kurt Cobain. I tillegg er viktige elementer i Stjernestøvets søskenbarn representert: ost, øl og vitenskap.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Kronen på verket

Siste stopp er Broderi- og lasereksperten.

– Her har vi prikken over i-en. Rosinen i pølsa. Kronen på verket, sier Staalnacke entusiastisk.

Foran ham ligger det blå denimstoffet, som sakte, men sikkert, får Stjernestøvets søskenbarn-logoen gravert inn med laser. Til slutt skal dette bli ei kappe for den religiøse lederen.

Are Sende Osen i sitt Stjernestøvets søskenbarn-antrekk

Prikken over i-en er denne denimkappen med logoen til Stjernestøvets søskenbarn brent inn på baksiden med laser.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Det er få ting som er såpass superhelt og supersjef som sin egen denimkappe med symbolet lasergravert på, sier Staalnacke.

I tillegg har han valgt ut en blå shorts med et grønt tøybelte, en hvit T-skjorte med logoen på og en slåbrok.

– Litt av ideen er at alle kan ikle seg dette her. Du har en vanlig shorts og ei hvit T-skjorte, og når man skal bruse med fjærene så tar man på slåbroken. Men du, som åndelig leder, må jo skinne, sier Staalnacke og viser til denimkappa.

– Paven kan bare gå hjem å legge seg altså, sier religionsstifteren, som fornøyd takker Staalnacke for hjelpa:

– Du kommer ikke til å få lønn i himmelen, men takk allikevel.