NRK Meny
Normal

Sier trolig ja til svenskene

Rosenborg-trener Erik Hamrén har fått gjennom alle sine krav, og takker trolig ja til å bli trener for det svenske landslaget.

Erik Hamrén feirer RBK-gull med sigar
Foto: Hans H. Bjørstad

Ifølge den svenske avisen Expressen har Rosenborg-treneren fått igjennom sine krav, noe som medfører at han kommer til å takke ja til jobben.

Det er varslet pressekonferanse på Lerkendal kl 13 om saken. NRK.no sender direkte.

Se pressekonferansen direkte her

– Jeg er svært positiv til Erik som blivende forbundskaptein, sier svenskenes fotballpresident Lars-Åke Lagrell.

Samtaler i Trondheim

Han møtte Hamrén til samtaler på Værnes mandag.

– Jeg skulle bli glad dersom vi kommer til enighet om resten, sier Lagrell. Nå har vi bestemt at han funderer på sitt hold og med sin familie, så funderer vi på vårt hold, sier fotballpresidenten til Expressen.

Hamrén skal være villig til å senke lønnen for å overta som svensk landslagssjef. Han slipper dessuten å flytte fra Goteborg til Stockholm.

- Bostedsønsket er ikke et problem. Han har familie i Landvetter og Göteborg er ikke noe dårlig utgangspunkt for en landslagstrener, sier sjefen for det svenske fotballforbundet, Lars Åke Lagrell, til Expressen.

Artikkelen fortsetter under:

Video nsps_upload_2009_10_26_21_49_43_4786.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

RBK i harnisk

Rosenborg har reagert kraftig på svenskenes framgangsmåte i saken, og vil gjøre alt de kan for å beholde Hamrén.

De har flere ganger understreket at de ønsker å forlenge kontrakten med svensken som førte RBK til seriegull i år.

- Jeg synes det er utrolig respektløst overfor Rosenborg å tro at han kan komme hit og gjøre det han vil med vår trener, uttalte sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til NRK om Lars Åke Lagrells besøk i Trondheim.

Gulltreneren har avtale ut 2010 med trondheimsklubben.

Kontaktet ECA

RBK-direktør Nils Skulte likte dårlig det svenske fotballforbundets framgangsmåte da de snakket med RBK-trener Erik Hamrén mandag.

Fikan eller den uformelle samtalen varte i nærmere fem timer, og det var tydeligvis mer enn været den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell RBK-treneren snakket om.

– Jeg har allerede tatt framgangsmåten til det svenske forbundet opp med ECA (den europeiske klubborganisasjonen) for å gi vårt standpunkt i saken overfor dem. I tillegg sender vi et brev til det svenske forbundet der vi uttrykker vårt syn på situasjonen. Det brevet går herfra om et par timer, sier Skutle til Adressa.no.

Skutle understreker at han føler at Hamrén har handlet ryddig og rett i hele prosessen. Det er positivt at vi ble orientert av han, og vi føler ikke at han har gjort noe feil, sa Skutle.

Det er ikke første gang trønderne står i fare for å miste sin trener til landslagsoppdrag.

Åge Hareide forlot brått RBK for å bli norsk landslagssjef etter 2003-sesongen. Nettopp Hareide og en arbeidsledig Trond Sollied er potensielle Hamren-erstattere på Lerkendal.

DEBATT: Hvem bør bli ny trener?