Kan bli Hamrén-avgjørelse i dag

Den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell håper å ta en avgjørelse om Erik Hamrén i dag.

Erik Hamrén
Foto: Hansen / Scanpix

- Vi skal ha to telefonmøter i dag og jeg håper at vi skal kunne ta en avgjørelse i dag, sier han til den svenske avisen Borås Tidning.

- Svært positiv

Fotballpresidenten var i går i møte med Erik Hamrén om den ledige jobben som svensk landslagssjef.

Ifølge Expressen har RBK-treneren fått gjennom kravene sine i løpet av samtalen.

– Jeg er svært positiv til Erik som blivende forbundskaptein, sier Lagrell til Expressen.

- Vil gå ned i lønn

Lagrell er i dag på et møte med svenske fotballedere i Borås, men tok seg tid til å kommentere ryktene som svirrer rundt Erik Hamrén.

- Vi hadde 10 kandidater, og ett av kravene var at en ny landslagssjef skulle ha internasjonal erfaring, uttalte han.

Debatt: Hvem bør bli ny trener i RBK?

Ifølge Expressen skal Hamrén være villig til å senke lønnen for å overta som svensk landslagssjef. Han slipper også å flytte fra Göteborg til Stockholm.

– Jeg skulle bli glad dersom vi kommer til enighet om resten, sier Lagrell. Nå har vi bestemt at han funderer på sitt hold og med sin familie, så funderer vi på vårt hold, sier fotballpresidenten.

Reagerer kraftig

I Rosenborg-leiren frykter nå ledelsen at de skal miste nok en trener. Åge Hareide forlot brått RBK for å bli norsk landslagssjef etter 2003-sesongen.

Klubben har reagert kraftig på svenskenes framgangsmåte i saken, og vil gjøre alt de kan for å beholde Hamrén.

- Jeg synes det er utrolig respektløst overfor Rosenborg å tro at han kan komme hit og gjøre det han vil med vår trener, uttalte sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til NRK om Lars Åke Lagrells besøk i Trondheim.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Salah sendte Egypt videre i afrikamesterskapet i straffedrama

  Stjernevingen Mohamed Salah satte inn det avgjørende målet da Egypt slo Elfenbenskysten i på straffer og tok seg til kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball.

  Det måtte straffesparkkonkurranse til etter at lagene spilte 120 jevne og målløse minutter på arenaen i kamerunske Douala.

  I straffesparkkonkurransen dummet Manchester United-stjernen Eric Bailly seg ut. Lagene hadde scoret på to straffer hver da han satte et dårlig forsøk rett på keeper uten tilløp.

  Egypt scoret på alle sine forsøk og kunne dermed juble for avansement. Liverpool-stjernen Salah scoret på den avgjørende straffen. (NTB)

  Mohamed Salah
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Premier League gjør det vanskeligere å få utsatt kamper

  Fotballigaen Premier League tar grep for å unngå at klubber får utsatt kamper med mindre de har et betydelig smitteutbrudd i sine tropper.

  Den nye regelen er innført etter uenigheter og kritikk fra klubber og fans den siste tiden. Enkelte PL-klubber har fått utsatt kamper på grunn av korona- og skadeutsatte staller, mens andre har fått avslag på sine søknader.

  Onsdag fastslår Premier League at klubber som fra nå av søker om å få utsatt kamper på grunn av covid-19, må kunne vise til minst fire positive tilfeller i troppen sin.

  Regelendringer trer i kraft foran den neste kampen i ligaen, som spilles 5. februar. Da skal Burnley i aksjon mot Joshua Kings klubb Watford.

  Fra før har regelen vært at en klubb må kunne bevise at den har færre enn 13 utespillere og én keeper i A-lagstroppen tilgjengelig. Da har man ikke skilt mellom koronasykdom og andre årsaker til forfall.

  I desember og januar ble 22 kamper i den engelske toppdivisjonen utsatt på grunn av pandemien. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Martial leies ut til spansk klubb

  Manchester United har blitt enig med den spanske fotballklubben Sevilla om et utlån av den offensive spilleren Anthony Martial for resten av sesongen

  Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  Innhoppet til franskmannen mot West Ham i Premier League i midten av januar blir de siste minuttene på fotballbanen for Martial i Manchester United-drakten, iallfall på en god stund.

  Det er ingen klausul i avtalen som kan gjøre Martial til permanent Sevilla-spiller, så franskmannen skal returnere til Manchester United etter sesongslutt.

  Martial har hatt en vanskelig sesong i United, etter at både Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo kom inn i sommer, og i desember informerte han Manchester United-manager Ralf Rangnick om at han ønsket å forlate klubben. Nå er utlånet et faktum.

  Martials nåværende kontrakt med United løper fram til 2025 (2024 pluss opsjon på ett år).

  Premier League - Manchester United v Everton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Hodgson tar over Watford

  Roy Hodgson blir ny manager for Watford. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Hodgson ledet Crystal Palace fra 2017 til 2021, og ga seg i utgangspunktet som manager etter den perioden.

  Nå er imidlertid 74-åringen klar for ny jobb, og det blir hans 23. periode som hovedtrener i en klubb.

  Han tar over for en annen veteran, Claudio Ranieri. Watford har slitt i nedrykksstriden denne sesongen, og ligger foreløpig på sisteplass i Premier League.

  Pozzo-familien, som eier Watford, har tidligere jobbet med Hodgson under hans korte tid i Udinese for 20 år siden. Nå gjenforenes de i England.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters