Ingebrigtsen mener kritikken mot RBK er typisk trøndersk

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen slår tilbake mot kritikken: – Dere forventer at vi skal rundspille alle.

Kåre Ingebrigtsen

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener RBK har fått for mye kjeft etter Norrköping-kampen. – Av de 180 minuttene mot Norrköping, var vi strålende i 150, sier treneren. Lørdag ettermiddag står Haugesund for tur.

Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

RBK har fått mye kritikk etter mesterligakvalifiseringen mot Norrköping, som de tapte 3-2.

Selv om trønderne kom seg videre, er de blitt kritisert for å ha rotet bort seieren mot svenskene.

I tillegg har de fått hard medfart for å ha sluppet inn dødballer de siste fire kampene. Kåre Ingebrigtsen er enig i at Rosenborg må jobbe med dødballer, men mener kritikken stort sett er høyst ufortjent.

For høye forventninger

– Lyset gikk helt mot Norrköping, og da begynner jeg å tenke om de allerede flytter fokus til den neste kampen underveis i kampen? uttalte tidligere RBK-spiller og NRKs fotballekspert, Christer Basma.

– Man begynner å tenke at nå sparer vi litt krefter, også ser vi hvordan det går. Jeg håper Rosenborg tar læring av hvor farlig det var, sa Basma til NRK etter Norrköping-kampen.

Kåre Ingebrigtsen reagerer på at mange har for høye forventninger til Rosenborg:

– Det er litt trøndersk: Vi skal frese gjennom alt. Vi ser det ikke på den måten. Av de 180 minuttene mot Norrköping, var vi strålende i 150, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Kommer ikke til å rundspille Haugesund

– Det handler kanskje om hvordan kampen ble tapt?

– Tenker du på den siste halvtimen, ikke de 150 minuttene før, som gjorde at vi kom oss videre? Dere forventer vel at vi skal rundspille alle. Det kommer vi ikke til å gjøre. Det kommer vi heller ikke til å gjøre mot Haugesund.

Lørdag kveld spiller Rosenborg mot Haugesund på Lerkendal. Trønderne har ikke tapt en eneste hjemmekamp i serien siden 16. mai 2014.

Ingebrigtsen har trua på seier også lørdag kveld, og påpeker at laget har trent på dødballer.

– Haugesund kommer til å gjøre det vanskelig for oss. De er et hardtarbeidende og solid lag, som er spesielt tøffe på dødball og kontringer. Det må vi passe på. Alle som møter Haugesund på terpe på dødball, og vi har vel en ekstra grunn til det, sier Ingebrigtsen.

Laster innhold, vennligst vent..