Rosenborg-kamp utsatt - Fagermo raser

Kampen mellom Viking og Rosenborg 30. juli er utsatt. Odds trener Dag-Eilev Fagermo mener det er flaut at trønderne i det hele tatt søker.

Viking - Rosenborg

Oppgjøret mellom Viking og RBK blir utsatt. Det har NFF bestemt. Her er bilde fra fjorårets oppgjør på Viking Stadion.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Norges Fotballforbund har bestemt å flytte Tippeliga-oppgjøret mellom Rosenborg og Viking. Etter avansementet mot Norrköping søkte Rosenborg om å få utsatt kampen for å optimalisere forberedelsene til kvalifiseringskampen til Mesterligaen mot APOEL 2. august. Det har NFF nå gjort.

– Det å legge forholdene til rette for spill i Europa er en prioritert målsetting både fra NFFs handlingsplan og strategiplaner i toppfotballen. Flytting av kamper i forbindelse med Europacupspill har også skjedd tidligere og er således ikke unormalt, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

Flaut

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo gikk torsdag hardt ut mot Rosenborg i VG, og kalte det flaut at de søkte om spesialbehandling. Han er ikke fornøyd med dagens avgjørelse.

– Det er vel ingen andre ligaer som gjør noe sånt. Jeg synes det er flaut at Rosenborg i det hele tatt søker, sier Fagermo.

Fagermo

Ingen applaus for RBK. Fagermo mener søknaden om kamputsettelse er pinlig.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Han mener flere av spillerne til serielederne har grunn til å være misfornøyd.

– Det må være trist for spillere som Vilhjalmsson, Bakenga, Rashani, Samnestrø, Bjørdal, Kwarasey. De er innbyttere. Er de ikke gode nok til å spille mot viking? Det må jo være trist for en så sterk stall at man må ha utsettelse for å bruke de elleve beste, mener Odd-treneren.

Fagermo og hans Odd røk torsdag ut av kvalifiseringen til Europa-ligaen da de tapte 3-4 sammenlagt mot greske PAS Giannina.

Som forventet

Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i RBK, er tilfreds.

– Vi er fornøyd med dette, og det er som forventet. Det står i handlingsplanen til NFF at man skal legge til rette for lag som spiller europeisk cup, og det har de nå gjort, sier hun.

Dyrhaug er overrasket over oppstyret søknaden om flytting har skapt

– Jeg blir jo litt overrasket over det. Molde og Strømsgodtset utsatte jo kamper i fjor på grunn av Europa-spill. Men sånn er det, vi må forholde oss til det fotballforbundet sier.

– Datoen kampen mot Viking skal utsettes til er ikke bestemt enda, kan det hende Rosenborg gjør seg selv en bjørnetjeneste hvis det blir et enda tettere kampprogram?

– Ja, selvfølgelig, og i utgangspunktet er det ikke ønskelig for oss å utsette kampen. Vi vil jo spille kamp hver onsdag og lørdag, men laget vi møter i Europa er fra en by med også et annet Europa-cup lag som skal spille kamp onsdag. Da må kampen vår gå tirsdag, og da blir kampprogrammet for tett, avslutter Dyrhaug.