Hopp til innhold

Kritisk Basma: – Lyset gikk helt mot Norrköping

Tidligere Rosenborg-spiller, Christer Basma er kritisk til Rosenborgs rufsete sommer, og mener laget må prestere bedre selv med to kamper i uken.

Aalesund - Rosenborg

Rosenborg har avgitt poeng i to av tre kamper i serien etter sommerpausen.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Rosenborg inntar tabelltopp, og har fire poengs luke til serietoer Odd. Klubben tok seg også videre i kvalifiseringen i Mesterligaen, etter å ha slått ut den regjerende svenske mesteren, Norrköping.

Likevel stilles det spørsmålstegn ved lagets prestasjoner etter sommerpausen. For på stillingen 2-0 i Norrköping, og en sammenlagtsledelse på 5-1, kollapset Rosenborg i andre omgang og tapte 3-2 mot svenskene.

Med den prestasjonen i bakhodet og uavgjort mot Bodø/Glimt og Aalesund i Eliteserien, har flere stilt seg kritisk til serielederens form. En av dem som rister på hodet er tidligere forsvarskjempe, Christer Basma.

– Det har vært litt ruskete i sommer og vi ser at kvalifiseringen påvirker seriespillet. Nå sparte Kåre en del spillere mot Aalesund, og det holdt ikke helt inn. Det er litt erfarings basert å kunne prestere to ganger i uka. Det må man kunne klare, sier Basma.

Christer Basma

Christer Basma er kritisk til Rosenborgs rufsete form.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Flyttet fokus midt i kampen

Det har blitt stilt mange spørsmålstegn om det som skjedde under kampen mot Norrköping. Basma sier det er en naturlig tanke å slippe seg ned med en solid ledelse og et tett kampprogram, men mener det er viktig å ta lærdom av opplevelsen.

– Lyset gikk helt mot Norrköping, og da begynner jeg å tenke om de allerede flytter fokus til den neste kampen underveis i kampen? Man begynner å tenke at nå sparer vi litt krefter, også ser vi hvordan det går. Jeg håper Rosenborg tar læring av hvor farlig det var, sier Basma.

Nå håper Basma at Rosenborg snur trenden i morgendagens kamp.

– Jeg håper og tror den beste læringen er at man kjører på igjen mot Haugesund, og fullfører 90 minutter hver eneste gang, sier han.

Tror ikke på debut for Kwarasey

I går presenterte Rosenborg Adam Larsen Kwarasey som offisiell spiller i klubben. Den tidligere Strømsgodset-målvakten har vært ute med skade i tre måneder, men melder seg klar til helgens kamp mot Haugesund.

Kaw

Adam Larsen Kwarasey melder seg klar til helgens kamp mot Haugesund.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Basma mener det hviler et stort press på Rosenborgs nye målvakt før de viktige kampene fremover.

– Kwarasey er hentet inn, og det er et stort press på han. Mange tenker på han som en reserve til Hansen er tilbake i stengene, også skal han sannsynligvis stå de viktigste kampene denne sesongen, sier Basma.

Siste fra Trøndelag