NRK Meny
Normal

Rettssaken mot Flatanger Settefisk utsatt

Rettssaken mot Flatanger Settefisk, der fiskeriministeren er deleier, utsettes.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er deleier i oppdrettsbedriften Sinkaberg-Hansen.

Rettssaken om rømt smolt fra Flatanger Settefisk i Rørvik utsettes. Saken er imøtesett med stor interesse fordi fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen har eierinteresser i selskapet.

Beklager utsettelsen

Saken som skulle startet i Namdal tingrett tirsdag 2. mars er utsatt til midten av april. Driftssleder i Flatanger Settefisk, Morten Strøm, beklager utsettelsen.
– Vi vil gjerne legge denne saken bak oss så fort som mulig. Forberedelsene har påført oss betydelig merarbeid, sier Strøm til Namdalsavisa .

Det er Økokrim som har bedt om utsettelse fordi det var vanskelig for Fylkesmannens fiskeforvalter å stille som vitne denne uka.
Det var i november Flatanger Settefisk fikk 1,2 millioner kroner i bot etter mistanke om to tilfeller av rømming, og alvorlig brudd på akvakulturloven. Boten er den største som noen gang er gitt til et settefiskanlegg i Norge.

Over 300.000 fisk døde

Bakgrunnen for millionboten er to tilfeller i juni og september der over 300.000 fisk døde. I juni ble 10.000 fisk avlivet på grunn av lekkasjer i anlegget, endel av denne fisken havnet i sjøen. I september døde 300.000 fisk på grunn av oksygenmangel, og endel av disse havnet også i sjøen.

I tillegg til anklagene om rømming, han fiskeridirektoratet anklaget Flatanger Settefisk for at de ikke meldte fra og startet fiske etter den rømte fisken umiddelbart.

Fiskeriministeren sterkt invovert


Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen har gjennom et familieeid selskap betydelige økonomiske interesser i Flatanger Settefisk. Hun har også sittet i styret i Sinkaberg Hansen som eier store deler av settefiskselskapet.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Femte året med spel i år
I over 80 år har Hugos tivoli fra Levanger holdt på. I sommer har en 25-åring overtatt som leder i familiebedriften.