NRK Meny

Økokrim skal undersøke lakserømming

Økokrims miljøteam vil se på lakserømminga fra familiebedriften til fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er deleier i oppdrettsbedriften Sinkaberg-Hansen.

Økokrims miljøteam vil se på saken som er opprettet mot familiebedriften der fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er deleier.

Artikkelen er flere år gammel.

Politiet er nå ferdig med etterforskningen etter at et stort antall laks rømte fra et av Sinkaberg-Hansens oppdrettsanlegg i Vikna i september. Nå har Økokrims miljøteam bedt om å få saken som er opprettet mot familiebedriften der fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er deleier.

Les: Ny lakserømming i Ytre Namdal

Les: Direktoratet gransker rømming

Ble politianmeldt

Det var den 9.september i 2009 at kraftige kjettinger røk tvers av under en storm i Vikna. Et oppdrettsanlegg fikk skader og bedriften Sinkaberg-Hansen sto igjen midt i en kjedelig sak. I følge bedriften kan maksimum 10.000 fisk ha rømt, men flere satte raskt spørsmålstegn ved disse tallene, og Miljøvernforbundet politianmeldte familiebedriften til fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.

Nå ønsker altså Økokrims miljøteam å se på saken forteller politiadvokat Elin Utvik hos politiet i Nord-Trøndelag. Hun har oversendt utredningen hun har fått fra Vikna lensmannskontor til Økokrim.

Les : - Fraskriver seg ansvar

Les: Fritt garnfiske etter alvorlig lakserømming

- 90.000 laks kan ha rømt


Innenfor lakseforvaltning og miljøvern har det blitt hevdet at så mye som 90.000 laks kan ha rømt. Uansett er en rømming på flere tusen oppdrettslaks alvorlig, og det er altså Økokrim som nå skal vurdere om de vil ta ut tiltale i denne saken. Den avgjørelsen vil komme først når de har fått satt seg inn i etterforskningsmaterialet som i dag ble sendt i posten.

- Det blir Økokrims vurdering som avgjør om de vil overta saken eller om det blir vi som skal føre saken videre, sier politiadvokat Elin Utvik til NRK.

Video fra Trøndelag

Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)