Økokrim skal undersøke lakserømming

Økokrims miljøteam vil se på lakserømminga fra familiebedriften til fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er deleier i oppdrettsbedriften Sinkaberg-Hansen.

Økokrims miljøteam vil se på saken som er opprettet mot familiebedriften der fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er deleier.

Politiet er nå ferdig med etterforskningen etter at et stort antall laks rømte fra et av Sinkaberg-Hansens oppdrettsanlegg i Vikna i september. Nå har Økokrims miljøteam bedt om å få saken som er opprettet mot familiebedriften der fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er deleier.

Les: Ny lakserømming i Ytre Namdal

Les: Direktoratet gransker rømming

Ble politianmeldt

Det var den 9.september i 2009 at kraftige kjettinger røk tvers av under en storm i Vikna. Et oppdrettsanlegg fikk skader og bedriften Sinkaberg-Hansen sto igjen midt i en kjedelig sak. I følge bedriften kan maksimum 10.000 fisk ha rømt, men flere satte raskt spørsmålstegn ved disse tallene, og Miljøvernforbundet politianmeldte familiebedriften til fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.

Nå ønsker altså Økokrims miljøteam å se på saken forteller politiadvokat Elin Utvik hos politiet i Nord-Trøndelag. Hun har oversendt utredningen hun har fått fra Vikna lensmannskontor til Økokrim.

Les : - Fraskriver seg ansvar

Les: Fritt garnfiske etter alvorlig lakserømming

- 90.000 laks kan ha rømt


Innenfor lakseforvaltning og miljøvern har det blitt hevdet at så mye som 90.000 laks kan ha rømt. Uansett er en rømming på flere tusen oppdrettslaks alvorlig, og det er altså Økokrim som nå skal vurdere om de vil ta ut tiltale i denne saken. Den avgjørelsen vil komme først når de har fått satt seg inn i etterforskningsmaterialet som i dag ble sendt i posten.

- Det blir Økokrims vurdering som avgjør om de vil overta saken eller om det blir vi som skal føre saken videre, sier politiadvokat Elin Utvik til NRK.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.