RBK-rettssaken: Partene tause om forlik tirsdag kveld

Partene i rettssaken mellom RBK og de sparkede trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun møttes for å diskutere et mulig forlik tirsdag ettermiddag.

Ivar Koteng og Erik Hoftun kommer ut av rettssalen der rettssaken om treningssparkingen foregår

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, sa til NRK etter at han kom ut fra rettssalen at han ikke tror det blir forlik i kveld. Tidligere assistenttrener Erik Hoftun (t.h.) og hovedtrener Kåre Ingebrigtsen har gått til sak mot sin tidligere klubb.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Tingrettsdommer Anne Marie Selvaag ba mot slutten av tirsdagens forhandlinger i Sør-Trøndelag tingrett partene om å se på mulighetene for å komme til enighet om en løsning på saken.

– Det kan være verdt å utforske hvor grensene går for hva dere kan gå med på. Min oppfordring er at dere tar en prat i ettermiddag, for å finne ut hva det er mulig å få til, sa Selvaag.

Like etter at retten var hevet, satte advokatene til Ingebrigtsen, Hoftun og RBK seg ned sammen bak lukkede dører.

En halv times tid etterpå, like etter klokka 17, kom advokatene ut igjen etter å ha snakket sammen.

RBKs styreleder Ivar Koteng etter dag to i retten i rettssaken mot de tidligere trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

VIDEO: – Vi håper alltid på et forlik, men det er en grunn til at vi er her, sier RBKs styreleder Ivar Koteng etter at rettsdagen er over.

Ordknappe parter

På spørsmål fra NRK om det blir rettssak i morgen, svarte Ingebrigtsens advokat Stein Kimsås-Otterbech «ingen kommentar».

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, sier til NRK at han ikke tror det blir forlik tirsdag kveld.

Hvis partene ikke blir enige i løpet av kvelden fortsetter rettssaken onsdag med flere vitneforklaringer. Vitnelisten er nokså stjernespekket, med blant andre Nils Arne Eggen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye og Vegard Heggem.

Koteng om «gult kort»-møte

Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken som henholdsvis hoved- og assistenttrener i RBK 19. juli i fjor. Begge har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver for usaklige oppsigelser.

RBK mener på sin side at oppsigelsene av de to trenerne er lovlige, og klubbens advokat henviser blant annet til en klausul i Ingebrigtsen kontrakt der stillingsvernet oppheves.

Tirsdag fikk retten blant annet høre vitneforklaringer fra Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Ivar Koteng. Ingebrigtsen forklarte at han aldri hadde fått beskjed om at jobben hans sto i fare før sparkingen. Hoftun sa at sparkingen, både av kollegaen og ham selv, kom som lyn fra klar himmel.

Koteng fortalte på sin side om en rekke møter med temaer som ledelse, pedagogikk og spillestil. Ett av møtene beskrev han som et «gult kort»-møte. Koteng fortalte at han da sa «nå smeller det», noe som skal ha betydd at Ingebrigtsen sto i fare for å få fyken.

NRK fortsetter med direkteoverført video og rapporteringer fra retten onsdag.