Ranheim-trener: – Det har ikke gått helt opp for meg!

Få trodde det var mulig. Og selv Ranheim-trener Svein Maalen klarer nesten ikke tro at de har rykket opp til eliteserien.

Ranheim-trener Svein Maalen

GLAD RANHEIM-TRENER: – Vi må nok hjem og trene, for å bli enda bedre, sier Svein Maalen. Neste år venter et høyere nivå.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Ranheim lå under 1–0 før kveldens returkamp mot Sogndal. De måtte vinne for å klare opprykket til eliteserien. Få hadde kanskje trodd at Ranheim, som endte på fjerdeplass i 1. divisjon, skulle klare å hamle opp med eliteserielaget Sogndal.

Men det gjorde de. Etter en skikkelig straffethriller.

Ranheim-trener Svein Maalen synes kveldens prestasjon var av en annen verden.

– Det har ikke gått opp helt for meg! Det er jo helt utrolig det vi har gjort i dag. Dette er helt sikkert en av de største fotballopplevelsene jeg kommer til å ha, noensinne, sier Maalen til NRK.

– At det var et fullsatt stadion var også en artig opplevelse, det opplever vi sjeldent. Men nå skal vi spille i en liga der vi kanskje kan få litt mer folk til alle kampene, sier Maalen.

– Har dere noe å gjøre i eliteserien?

– Nå er vi kvalifisert, gjennom gode prestasjoner i hele år. Det er ikke tilfeldig at vi klarer dette. Men vi må nok hjem og trene – for å bli enda bedre!

Laster Twitter-innhold
Målscorer Michael Karlsen på Ranheim

AVGJORDE: Michael Karlsen scoret først straffemålet som sikret Ranheim ekstraomganger, før han scoret det siste og avgjørende straffesparket som sendte Ranheim rett opp i eliteserien.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Kampens helt

Kampens mest sentrale Ranheim-spiller, Michael Karlsen, kan heller nesten ikke tro hva som har skjedd.

– Dette er fantastisk. Ubeskrivelig. Vi spiller en kjempekamp og feier egentlig Sogndal av banen. Dette synes jeg er fullt fortjent – og helt sinnssykt!

Karlsen scoret først straffemålet som sikret Ranheim ekstraomganger, før han scoret det siste og avgjørende straffesparket som sendte Ranheim rett opp i eliteserien.

Opprykksfest på klubbhuset til Ranheim

OPPRYKKSFEST: Det var mange glade mennesker på fest i klubbhuset etter kampen.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Ønsket å avgjøre selv

Det har vært en del nedturer, og jeg ville ta den siste straffen for å avgjøre. Det ble perfekt, sier Karlsen til NRK.

– Hvordan blir det å bli eliteseriespiller?

– Jeg har ikke prøvd det så mye. Vi kommer til å jobbe og gå på skole ved siden av, for å vise at det er mulig. Vi møter jo en gjeng som er helproffe, sier Karlsen.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi har jobbet knallhardt i hele år, og det er vel ingen som har hatt trua på oss. Nå blir det en skikkelig fest! Vi skal drikke med begge hendene.

Kvalifiseringskamp til Eliteserien 2018. Ranheim - Sogndal

SKUFFET: Sogndal-trener Eirik Bakke var en skuffet mann etter kampen: – Vi har hatt en tung sesong med mye stang ut og mange skader. Og i dag røk vi på straffe, og et billig straffespark, sier Bakke.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Gratulasjonene strømmer inn

Kveldens kamp gjorde inntrykk på mange rundt omkring i hele Trøndelag – gratulasjonene til Ranheims opprykk strømmet inn på Twitter fra andre trønderske klubber og spillere. Her er et knippe av dem:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold