Slik er de massive skadene på Northugs bil

Ferske bilder av Petter Northugs bil viser at den er et totalvrak. Mandag ettermiddag ble bilen fraktet til Statens Vegvesens trafikkstasjon for grundige undersøkelser.

Petter Northugs vrakede bil ble mandag flyttet fra bilbergingsselskapet til Statens Vegvesens trafikkstasjon for grundige undersøkelser.

SE VIDEO: Fronten på Petter Northugs bil har fått store skader. Bilen ble mandag fraktet til Statens Vegvesens trafikkstasjon i Trondheim.

NRK.no var til stede da bilen ble flyttet i tretiden mandag ettermiddag.

Den har siden søndag stått hos bilbergingsselskapet Falck i Trondheim, men nå er den kjørt til Statens vegvesen for grundige undersøkelser.

Slik videoen over viser har bilen store materielle skader.

– Bilen er skadet og politiet har bilen i beslag, sier politiadvokat Monica Grøtte Estenstad til NRK.no.

Sjekker farten

Undersøkelsene av bilen er en del av politiets tekniske undersøkelser i etterforskningen som skal danne grunnlaget for siktelsen av Petter Northug.

Politiet har brukt store deler av mandagen på åstedet der skistjernen søndag morgen fyllekjørte og kolliderte i autovernet med sin Audi.

– Det er særdeles viktig å få alle fakta på bordet i denne saken, sier politiadvokaten.

Fartsgrensen på åstedet er 40 kilometer, men søndag kveld fortalte krimvakta i Trondheim at politiet mistenker at bilen har hatt høyere fart enn tillatt.

Estenstad vil ikke si hva undersøkelsene sier om farten til Northugs bil, men bekrefter at dette har vært en del av de tekniske undersøkelsene mandag.

– Hva mer kan du si om de undersøkelsene som er gjort på åstedet?

– Det gjøres undersøkelser som er nødvendig for å få alle fakta på bordet slik at vi kan ta stilling til hvordan siktelsen blir utformet når saken er ferdig etterforsket.

Se video: Politiet undersøker åstedet mandag

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Northug

SE VIDEO: Politiet drev mandag formiddag etterforskning og oppmåling på stedet der Petter Northug kjørte av veien søndag morgen. Politiet bekrefter at Northug er under etterforskning for brudd på veitrafikkloven. Både Northug, som har innrømmet promillekjøring, og passasjeren i bilen ble siktet da politiet pågrep dem etter bilulykken.

To uker

Det er stor interesse for saken, men politiet er sparsommelig med opplysninger.

Mandag morgen fortalte politiadvokat Estenstad at det kan ta så mye som to uker før politiet tar ut en formell siktelse i saken. Årsaken er at de venter på svaret på Northugs blodprøve som vil vise hvor høy promille han hadde.

Utover dette viser politiet til pressemeldingen som Northug selv sendte ut søndag kveld der han innrømmer å ha kjørt bilen selv og at han hadde promille.

Spår ubetinget fengsel

Audi Petter Northug

Slik så Petter Northugs bil ut etter krasjen søndag.

Foto: Henrik Sundgård

Northug stakk fra ulykkesstedet og en skadet passasjer før politiet kom til stede.

Dét kan koste Northug dyrt.

– Jeg tror at man i dette tilfellet ligger et sted mellom 30 og 60 dager ubetinget fengsel, uten at jeg kjenner alle omstendighetene, fortalte advokat Mette Yvonne Larsen til NRK.no søndag.

Skiforbundet vil hjelpe

Mandag formiddag kom Norges Skiforbundet på banen og sa at de vil hjelpe Nortghug – selv om han står utenfor landslaget.

– Vi synes det er viktig å bidra på det personlige plan. Vi prater ikke her om idrettsmannen eller medaljevinneren Petter. Vi prater om personen Petter, sier langrennssjef i Skiforbundet Åge Skinstad.