Hopp til innhold
Utsikt utover Ørland og Brekstad fra Lerberen
Foto: Ingrid Lindgaard Stranden / nrk

Ørland kommune

Oppsummert

Ørland er en kommune på Fosenhalvøya i Trøndelag. Den grenser i øst til Åfjord og Indre Fosen kommuner. Ørland flystasjon er kommunens og regionens største arbeidsplass. Administrasjonsenteret er Bjugn.

 • Fant eksplosiver på flystasjon

  Det er gjort et nytt funn av en liten mengde eksplosiver under en rullebane på Ørlandet flystasjon.

  Det ble funnet under restaurering banedekket på rullebanen, som for tiden ikke er i bruk.

  Eksplosivene ligger igjen etter andre verdenskrig. Det vil bli fjernet 6. desember. Da vil det bli laget en sikkerhetssone rundt stedet, som kan påvirke veier i området.

  – Det regnes som svært lite sannsynlig at dette sprengstoffet vil ha en uønsket reaksjon, skriver Forsvaret i en pressemelding.

  Forsvaret meldte om det første funnet 16. november.

 • Både stat og grunneiere anker dom om flystøy

  Både grunneiere og staten ved Forsvarsdepartementet anker saken om flystøy på Ørlandet. Trøndelag tingrett gav grunneierne delvis medhold i saken, og flere ble tilkjent erstatninger.

  Nå har staten anket saken til lagmannsretten, og også grunneiere som ikke ble tilkjent erstatninger har anket.

  Rettsaken gikk i fire uker i april.

  Grunneierne mener eiendommene deres er blitt påført en ulempe, og at husene har fått forringet verdi etter at de nye F-35-jagerflyene kom til basen.

  De viser blant annet til naboloven og at man ikke skal påføre naboeiendom urimelig eller unødvendig ulempe.

 • Tre pågrepet i Ørland-sak

  Politiet har pågrepet en tredje person i forbindelse med drapssaken på Ørlandet. Personen er siktet for salg eller medvirkning til salg av narkotika til drapssiktede.

  – Vedkommende er en mann i 40-årene, opplyser politiadvokat Anette Strøm Røsholdt til Dagbladet.

  Mannen skal avhøres i løpet av ettermiddagen. Mannen er pågrepet fordi politiet har sett en tilknytning mellom vedkommende og den andre siktede i narkotikasaken.

  29. juni ble en kvinne funnet død på Ørland. Politiet har tidligere antatt at dødsårsaken kan være forgiftning.

  Drap Ørland stills
  Foto: Ingrid Lindgaard Stranden / NRK
 • Dagbladet: En tredje person pågrepet i drapssaken på Ørlandet

  Politiet har pågrepet en tredje person i saken der en kvinne ble forgiftet og drept på Ørlandet i juni i år. Kvinnens ektemann er siktet for drap. Personen er siktet for salg, eller medvirkning til salg, av narkotika til drapssiktede.

  – Vedkommende er en mann i 40-årene, opplyser politiadvokat Anette Strøm Røsholdt til Dagbladet.

  Mannen skal avhøres i løpet av ettermiddagen onsdag. Han har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer, og politiet har heller ikke tatt stilling til om han skal framstilles for fengsling.

  – Bakgrunnen for pågripelse er at vi har sett en tilknytning mellom mannen og den andre siktede i narkotikasaken, sier Røsholdt til avisen.

 • Giftdrapssiktet fengslet i fire uker

  Den 68 år gamle mannen som er siktet for å ha forgiftet og drept kona si i Ørland i Trøndelag, er varetektsfengslet i fire nye uker.

  Mannen som ble ble pågrepet og siktet for drap tirsdag 4. juli nekter straffskyld, men samtykket likevel til fire nye uker i varetekt torsdag formiddag.

  – Det vil bli begjært fullstendig isolasjon på den siktede i drapssaken på bakgrunn av pågripelsen som ble gjort i går. Det er for at de ikke skal ha mulighet til å snakke sammen, sier Aftret.

  Den siktedes forsvarer Jon Reidar Aae begrunner samtykket til NRK:

  – Det baserer seg på at vi i går kveld fikk en del nye opplysninger i saken som vi ser at det er behov for å gjennomgå, og da gjennomgå i et avhør.