Hopp til innhold

Omdømme-ekspert sammenligner Klæbo med Elvis Presley

Mener skikometen har ekstreme egenskaper som gjør han til eneren i norsk idrett.

Omdømme-ekspert mener Johannes Høsflot Klæbo er den nye eneren etter Petter Northug. Her under Idrettsgallaen tidligere i år da Klæbo hyllet Northug.

Johannes Høsflot Klæbo har sjarmert seg til TV-yndling hos det norske folk i løpet av året som er gått, viser en fersk undersøkelse foretatt av Ipsos på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV.

Omdømme-ekspert og rektor ved Høyskolen Kristiania i Trondheim, Trond Blindheim er ikke overrasket, og peker på Høsflot Klæbo som noe helt unikt.

– Johannes har ekstreme egenskaper som gjør han til den nye eneren. Av og til dukker det opp slike innenfor kunst og idrett som vi bare får frysninger på ryggen av med en gang, sier Blindheim og sammenligner Klæbo med både Elvis Presley og Muhammed Ali, som var enere på sine felt.

Utvider interessen

Trond Blindheim

Omdømme-ekspert og rektor ved Høyskolen Kristiania mener Klæbo er et unikum.

Han mener Klæbos personlige egenskaper i tråd med hans solide prestasjoner, har vært med på å gjøre han så populær.

– Han har en karismatisk personlighet, og er en ekte individualist. Så er det denne fighterviljen til Klæbo, og måten han vinner på. Han utvider interessen for sporten, sier omdømme-eksperten.

– Kom i grevens tid

Blindheim mener Klæbo traff bra med timingen på sine prestasjoner, nå som Petter Northug trolig ikke blir å se i OL-sirkuset.

– Klæbo kom i grevens tid nå når Northug begynner å gå ut på dato. Det ble jo en slags kollektiv depresjon i Norge da Northug sluttet å prestere, men det er ingen tvil om at Johannes nå blir det nye eneren, sier han.

Må prestere

Samtidig påpeker han at det også er viktig å prestere for å opprettholde omdømmet.

– Prestasjon er jo kritisk viktig. så han er nødt til holde seg i verdenstoppen. Han har ikke vunnet like mye som Northug enda, påpeker Blindheim, men legger til;

– Men jeg tror han kan bli enda bedre, sier han.

Over Bjørgen og Svindal

På rekordtid er altså Høsflot Klæbo blitt en TV-yndling før kampen om olympiske medaljer tar til 8. februar. 22 prosent av spurte i undersøkelsen svarer Johannes Høsflot Klæbo når de får spørsmålet «Hvem av disse er din TV-favoritt av norske deltakere under OL i år?». På andreplass kommer Marit Bjørgen med 18 prosent, mens Aksel Lund Svindal kommer på plass nummer 3 med ti prosent.

– Det er liten tvil om at Johannes Høsflot Klæbo har sjarmert et stort TV-publikum siden han slo igjennom på seniornivå under åpningen på Beitostølen i 2016. Unggutten på 21 år kan bli den største TV-yndlingen under OL for mange – også langt utenfor Norges grenser, sier kommersiell direktør Ole André Skarbøvik i RiksTV.

Riks-TVs kommersielle redaktør Ole André Skarbøvik mener Klæbo har blitt en legende allerede.

Ole André Skarbøvik mener Klæbo har rukket å bli en legende allerede, og tror mange gleder seg til å se han på TV i OL.

Øker OL-interessen

Til tross for at tidligere TV-favoritter som Petter Northug, Ole Einar Bjørndalen og Therese Johaug ikke er med til Sør-Korea, tror Skarbøvik at Klæbo nå kan ta OL-interessen til nye høyder.

– Det er sikkert mange som vil savne store utøverne, men her ser vi også tydelig at det stadig dukker opp nye utøvere som sjarmerer det norske publikum slik Klæbo har gjort det siste året – og det er veldig positivt, sier han.