Hopp til innhold

Se og hør nyinnspillingen av «Bilde tå'n Ivers»

Den nye versjonen av RBK-hymnen «Bilde tå'n Ivers» ble for første gang fremført på Lerkendal fredag kveld, rett før den stjernespekkede jubileumskampen. Se musikkvideoen her.

I anledning Rosenborgs 100-årsjubileum ble den nye versjonen av låten fremført for aller første gang, foran 10 000 publikummere på Lerkendal, som en gave til klubben. Her kan du se og høre nyinnspillingen som ble gjort i Øra studio i april.

Hver kamp før avspark spilles sangen «Bilde tå'n Ivers» over høyttalerne på Lerkendal.

Låten, som er skrevet og fremført av Åge Aleksandersen, er blitt en skikkelig RBK-hymne som nærmest alle supportere kjenner til.

– Det var jo aldri tanken min. Den har flyttet inn på Lerkendal av seg selv og bosatt seg der, sier Aleksandersen om «Bilde tå'n Ivers», som er fra 1991.

Nyinnspillingen av «Bilde tå'n Ivers» ble fremført på Lerkendal

Nyinnspillingen av «Bilde tå'n Ivers» ble fremført på Lerkendal fredag kveld.

Foto: Morten Andersen / NRK

En gave til RBKs 100-årsdag

Odd Iversen

– Odd Iversen var en fantastisk fotballspiller. Det vet vi jo alle. I tillegg levde han et liv, sier Åge Aleksandersen.

Foto: Scanpix / NTB scanpix

Sammen med Arve Tellefsen, Trondheimsolistene og Svartlamon hardkor, laget Åge Aleksandersen en splitter ny versjon av «Bilde tå'n Ivers» i april.

I anledning Rosenborgs 100-årsjubileum ble den nye versjonen av låten fremført foran publikum for aller første gang – som en gave til klubben.

– Som fotballsang er den kanskje litt annerledes, men når jeg står der selv og hører på, synes jeg det er mye som stemmer. Den setter en type stemning. Den er ikke akkurat brautende, påpeker Aleksandersen.

– Trønderne jubler jo vanligvis stille inne i seg, og jeg synes den hører hjemme på Lerkendal.

Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.

NY VERSJON: 2017-versjonen av «Bilde tå'n Ivers» ble spilt inn i Øra Studio i april. Arve Tellefsen var med på laget, sammen med Trondheimsolistene og Svartlamon hardkor. Her kan du se glimt fra innspilling og høre utdrag fra låten.