Åge om historien bak «Bilde tå'n Ivers»

Fredag urfremføres den nye versjonen av «Bilde tå'n Ivers» på Lerkendal, som en gave til klubben på RBKs 100 årsdag.

Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.

2017-versjonen av «Bilde tå'n Ivers» ble spilt inn i Øra Studio i april. Arve Tellefsen er med på laget, sammen med TrondheimSolistene og Svartlamon Hardkor. Her kan du se glimt fra innspilling og utdrag av låten.

– Det var jo aldri tanken min. Den har flyttet inn på Lerkendal av seg selv og bosatt seg der, sier Åge Aleksandersen om «Bilde tå'n Ivers» og at den er blitt Rosenborgs egne hymne.

Hver kamp før avspark spilles nemlig «Bilde tå'n Ivers» over høyttalerne på Lerkendal.

– Som fotballsang er den kanskje litt annerledes, men når jeg står der selv og hører på, synes jeg det er mye som stemmer. Den setter en type stemning. Den er ikke akkurat brautende ... Trønderne jubler jo vanligvis stille inne i seg, og jeg synes den hører hjemme på Lerkendal.

– Lettironisk om et trøndersk verdensherredømme

Odd Iversen

– Han var så annerledes enn oss på banen og så lik oss i livet, sier Åge Aleksandersen om RBK-legenden Odd Iversen.

Foto: Knai, Vidar / NTB scanpix

Aleksandersen forteller at utgangspunktet for sangen var, så klart, Odd Iversen.

– Men det er jo så mye annet i teksten også. Lettironisk om et trøndersk verdensherredømme representert ved Odd, lysholmer og RBK-skjort'.

– Hva var det du ville fortelle den gangen?

– Odd Iversen var en fantastisk fotballspiller. Det vet vi jo alle. I tillegg levde han et liv. Jeg blir både veldig tiltrukket og fascinert av den underlige kombinasjonen av at han var så annerledes enn oss på banen og så lik oss i livet, sier Aleksandersen.

– Han hadde skrubbsår både her og der, og det har jo de fleste av oss.

Arve Tellefsen og Åge Aleksandersen

Hva er det fineste vi har? spurte Åge seg selv og landet på Arve Tellefsen, Trondheimsolistene og Svartlamon Hardkor.

Foto: NRK

– Ikke bare en fotballklubb, men en familie

Når RBK fyller hundre år fredag, er trønderrockens gave en ny versjon av sangen fra 1991.

– Jeg ble spurt om spille «Bilde tå'n Ivers», og så så jeg for meg at jeg sto der med kassegitar og sang den ... Nei. Så tenkte jeg: hva er det fineste vi har?

Svaret var Arve Tellefsen, Trondheimsolistene og Svartlamon Hardkor, som alle er med på nyinnspillingen av låten.

Arve Tellefsen

– Når jeg hører Åge synger Bilde tå'n Ivers blir jeg nesten på gråten, sier Arve Tellefsen, som er med på den nyinnspilte versjonen av låten.

Foto: NRK

– Når jeg hører Åge synger den blir jeg nesten på gråten, sier Arve Tellefsen.

– Odd Iversen er en av Rosenborgs store forbilder. Sangen betyr mye for alle som har hjerte for Rosenborg. Det er ikke bare en fotballklubb, det er en familie, sier Tellefsen.

Urfremføringen av den nye versjonen av er på Lerkendal før avspark i jubileumskampen fredag. Senere på kvelden blir også musikkvideoen tilgjengelig

– Det har gått så mange år siden jeg skrev den og når jeg hørte det vi gjorde her, så falt mange biter på plass for meg, sier Aleksandersen.

– Det er en type ... jeg vet ikke om jeg skal kalle det melankoli. Det er ett eller annet i arrangementet som vi holder på med, som jeg synes er med å understreke hva jeg egentlig tenkte og mente da jeg skrev sangen, sier Aleksandersen.

Du kan se «RBK i 100» på NRK2 fra klokken 19.30 fredag.

Tre generasjoner RBK-ere

Tre generasjoner RBK-ere, Kåre Ingebrigtsen (fra venstre), Nils Arne Eggen og Mike Jensen. Eggen gjør comeback som trener mens Ingebrigtsen skal i aksjon ute på matta når gamle RBK-helter møtes til showkamp 19. mai.

Foto: Jørgen Leangen / NRK