Hopp til innhold

John Carew gjør comeback på Rosenborgs 100-årsdag

Alt er klart for storslått jubileumsfest på Lerkendal. John Carew gleder seg til å komme tilbake til Trondheim.

John Carew

John Carew tar på nytt på seg Rosenborgs drakt i Trondheim fredag.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Jeg gleder meg til å komme til klubben. Jeg har hatt mange store øyeblikk her, sier John Carew.

Han er en av mange stjerner som fredag kveld gjør comeback i den store jubileumskampen. Lagene er delt inn i Rosenborg 1900 og Rosenborg 2000, alt etter sesongene spillerne var aktive i klubben.

Gamlegutta er underdogs

Jahn Ivar "Mini" Jakobsen er kompis med John Carew og har vært aktiv i å overtale han til å gjøre comeback.

– Carew er en av våre største stjerner, det er artig at han kommer og hedrer Rosenborg, sier Mini som mener sjansene for 1900-laget er litt større med han på laget.

Gamlegutta har også flere spillere i troppen men Mini mener Rosenborg 1900 er underdogs mot ungguttene på Rosenborg 2000.

Lagoppstillinga ser du på bildene under:

Rosenborg 1900

Lagoppstilling. Rosenborg 1900.

Foto: NRK
Rosenborg 2000

Lagoppstilling. Rosenborg 2000.

Foto: NRK

Folkefest på Lerkendal og NRK

Den gamle trenerduoen Nils Arne Eggen/Bjørn Hansen er tilbake på sidelinja når gamle RBK-helter barker sammen til showkamp under jubileumsfesten. De skal holde styr på Rosenborg 1900.

Erik Hamrén og Trond Henriksen styrer Rosenborg 2000 fra den andre benken, og det skal spilles to omganger på 20 minutter på halve Lerkendal-matta.

19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer i den anledning til heidundrende bursdagsfeiring og folkefest på Lerkendal.

Feiringen er åpen for alle. Det er gratis å delta, 8900 har nå henta ut billetter. Festen direktesendes og kan følges på NRK 2 fra klokken 19.30–21.30.

Her kan du skaffe deg billetter.

Tre generasjoner RBK-ere

Tre generasjoner RBK-ere, Kåre Ingebrigtsen (fra venstre), Nils Arne Eggen og Mike Jensen. Eggen gjør comeback som trener mens Ingebrigtsen skal i aksjon ute på matta når gamle RBK-helter møtes til showkamp 19. mai.

Foto: Jørgen Leangen / NRK

Tettpakket program

Showkampen er bare én av mange happeninger 19. mai.

Fra klokken 14.00–17.00 sender NRK ettermiddagsending direkte fra feiringen på Lerkendal.

Klokken 17.00 blir det markering på til RBKs stiftelsesplass på Rosenborg med påfølgende folketog til Lerkendal.

Klokken 18.00 blir det kaffe, bursdagskake og underholdning på Nils Arne Eggens Plass, før det fortsetter med historisk time på Lerkendal.

Klokken 19.00 åpnes stadion for publikum, og klokken 19.30 starter NRK sin direktesending fra folkefesten. Der vil det dukke opp mange kjente og kjære gjester.

Urframføring

I tillegg til «All-star»-kampen, blir det historiske tilbakeblikk og urframføring av nyversjon av «Bilde tå'n Ivers» med Åge Aleksandersen, Arve Tellefsen, Trondheimsolistene og Svartlamon Hardkor. Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen drar opp til allsang fra indre bane.

Åge Aleksandersen og Svartlamon Hardkor

Åge Aleksandersen og Svartlamon Hardkor møttes i studio for å spille inn en ny versjon av Bilde tå'n Ivers. Arve Tellefsen og Trondheimsolistene bidrar også, og de planlegger å spille live på Lerkendal under NRK-sendingen 19. mai.

Foto: Jørgen Leangen / NRK