Mistet alt i brann: – Jeg venter fortsatt på at vekkerklokka skal ringe

Familien Wagnild mistet alt de eide da gården deres brant ned. Kort tid etter brannen opplevde familien at lokalsamfunnet hev seg rundt for å hjelpe.

brann midtre gauldal

Olav Erik Wagnhild står foran det som for kort siden var et stolt gårdsbruk i Midtre Gauldal. Familien hans mistet alt de eide i brannen. Selv klærne han har på seg er ikke hans egne.

Foto: Emil Johansson / NRK

Onsdag opplevde Olav Erik Wagnild og familien på seks deres verst tenkelig mareritt. På en drøy halvtime mistet de alt de i eide da gårdsbruket i Midtre Gauldal brant ned til grunnen.

– Vi skjønner det fortsatt ikke helt. For min del venter jeg fortsatt på at vekkerklokka skal ringe. Det er helt ubegripelig, forteller Wagnild til NRK.

Datteren prøvde å slukke brannen

Det var rundt klokken 16 at brannvesenet fikk beskjed om at det hadde tatt fyr i fjøset på gården.

– Datteren min Ebba sprang ut og prøvde å slukke brannen med en slange. Hun fikk hjelp av en nabo, og jeg var heller ikke langt unna, forteller Wagnild.

Det hjalp dessverre lite. Brannen spredte seg videre via uthuset og så til våningshuset, før selve hovedhuset tok fyr.

– Det hele skjedde så fort. I løpet av en halvtime-tre kvarter var hele gården borte.

brann midtre gauldal, rester

Dette er restene etter den tragiske brannen som startet i går ettermiddag.

Foto: Emil Jøhansson / NRK

Roser lokalsamfunnet

Familien mistet så og si alt de eide. Det eneste Olav Erik Wagnild klarte å redde, var et par dokumentmapper og hunden som oppholdt seg i flerbrukshuset.

– Alle klærne våre brant opp. Tøyet jeg har på meg nå ble samlet inn av Sanitetskvinnene, sier Wagnild.

Han kan ikke rose Norske Kvinners Sanitetsforening og resten av lokalsamfunnet nok. I løpet av to timer samlet Sanitetskvinnene inn alt familien trengte gjennom Facebook.

– Det de gjorde for oss i går var helt fantastisk. Sanitetskvinnene skaffet oss mat, klær og tak over hodet.

Wagnild forteller at også naboer, kommunen og hjelpekorps har stilt opp. Bare på den korte tiden NRKs reporter snakket med gårdeieren, kom tre-fire biler innom for å spørre om de kunne bidra med noe.

Kom ikke gjennom til 110-sentralen

Wagnild er dog ikke like fornøyd med 110-sentralen. Ifølge ham selv prøvde både han og naboen og komme gjennom på nødlinja uten hell. Etter gjentatte forsøk kom naboen omsider gjennom, men da var mye av skaden allerede skjedd.

Brannoperatør Øystein Hårberg var ikke på jobb på 110-sentralen da Wagnild ringte brannvesenet onsdag ettermiddag.

– Jeg vet ikke spesifikt hva som skjedde i går, men det var bare to menn på sentralen på den tiden. Da kan det noen ganger være hektisk, forteller han.

Når Hårberg sjekker gårsdagens logg, ser han likevel at det virket å være stille på tiden da gården i Midtre Gauldal tok fyr.

– Jeg kan ikke se at noen fra området prøvde å ringe før de faktisk kom gjennom til oss, så hva som har skjedd her, det vet jeg ikke, sier brannoperatøren.