Hopp til innhold

Mobbeoffer får 5,5 millioner kroner

Malvik kommune inngikk tirsdag kveld et forlik om erstatning med mobbeofferet Line Sommer Hoel.

Malvik mobbesak

Mobbeofferet Line Sommer Hoel er for syk til å la seg intervjue, men skal være lettet over å slippe en rettssak.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Det er kommunens advokat, Bjørn Morten Brauti, som bekrefter at avtalen er ferdigforhandlet og signert. Dermed blir det ingen rettssak om erstatning 22. november.

– Den forliksavtalen har partene nå blitt enige om å gjengi innholdet i. Malvik kommune er veldig glad for å kunne si at saken er løst på en veldig god måte for begge parter, sier Brauti.

Sommer Hoel har allerede fått utbetalt 1,6 millioner kroner og får dermed ytterligere 3,9 millioner kroner.

– Tilfreds med resultatet

I fjor vant den 26 år gamle kvinnen en alvorlig mobbesak mot Malvik kommune i tingretten. Kommunen anket dommen, men valgte senere å trekke anken etter massive reaksjoner.

Sommer Hoel gikk ut av ungdomsskolen med posttraumatisk stresslidelse, en spiseforstyrrelse og depresjon etter voldtekt, trakassering og mobbing.

Lundin opplyser at Sommer Hoel er svært dårlig, og derfor ønsker at han skal uttale seg i saken.

Christian Lundin

Offerets advokat Christian Lundin uttaler seg på vegne av Sommer Hoel, da hun skal være svært dårlig.

Foto: Victoria Wilden / NRK

– Etter en totalvurdering er hun tilfreds med resultatet og er glad for at en svært belastende sak er avsluttet slik at hun kan konsentrere seg om sin helse, sier Lundin.

Ut over beløpet fremgår det ingen innrømmelser eller unnskyldninger fra kommunen i denne avtalen, bekrefter begge parter. Brauti fremhever at kommunen er dømt og erkjente ansvaret da de godtok tingrettens dom.

Les også: Folk gikk i lystog mot mobbing

Krevende forhandlinger

Forhandlingene om en endelig erstatningssum har tatt tid, mediedekningen har vært stor og tonen mellom partene har tidvis vært anstrengt.

Den 26 år gamle kvinnen krevde 10 millioner kroner, og advokat Brauti sier forhandlingene har vært krevende.

– Ja, det har vært veldig krevende forhandlinger. Ikke bare som følge av den juridiske biten av saken, men også som følge av medias oppmerksomhet og andre menneskelige faktorer.

Les også: Kommunen dropper bevis hvis mobbeofferet "demper seg"

Brauti sier begge parter er lettet over å slippe en rettssak.

– Det er et opprivende sakskompleks. Et opprivende faktum som er vanskelig for begge parter. Jeg tror begge parter er svært fornøyd med den løsningen som har funnet sted.