Hopp til innhold

Malvik kommune trekker anken i mobbesak

Mobbeanken har skapt enormt engasjement. Mandag kveld trakk Malvik kommune anken.

Malvik mobbesak

TREKKER ANKEN: Malvik kommune har bestemt seg for å trekke anken i den mye omtalte mobbesaken.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

I en pressemelding sendt ut på mandag kveld opplyser ordfører Ingrid Aune at de trekker anken:

«Vi er kommet til at vi mener Malvik kommune bør trekke anken og vil ta dette opp i et ekstraordinært formannskapsmøte snarest mulig. Selv om det kan finnes gode juridiske argumenter for en anke, så mener vi at belastningen på enkeltmennesket i denne saken er og har vært svært stor. Vi har stor respekt for at dette er en krevende sak å stå i. Ut ifra en ny helhetsvurdering av saken, trekker vi nå anken – og legger tingrettens dom til grunn».

Anken trekkes etter et møte posisjonen i formannskapet hadde.

Takker for støtten

– Dette er en lettelse. Nå kan Line prøve å stable et nytt liv på beina, sier pappaen til Line til NRK.

Jula har vært tøff for familien. Pappaen vil takke alle som har støttet dem:

– Familien takker alle som har engasjert seg i nettfora over hele landet, og som har sendt meldinger til oss gjennom den vanskelige jula. Vi vet ikke hvordan vi skulle klart oss uten. Vi er ydmyke og takknemlige for dem som har brukt tida si på dette.

Han mener mobbesaken er et signal om at de som blir mobbet ikke må gi opp:

– Det viktigste framover er at de som blir mobbet sier fra tydelig og skriftliggjør alt. Ikke finn dere i tomme ord fra skoleeiere, oppfordrer pappaen.

Har fått mye oppmerksomhet

Vikhammer ungdomsskole i Malvik og kommunen ble dømt til å betale erstatning til Line (25), som ble utsatt for langvarig mobbing og seksuelt overgrep mens hun var elev på skolen.

Formannskapet bestemte for å anke saken. Fire stemte for anke – tre mot.

– Jeg håpet å få starte på nytt i 2016, men nå må jeg gjenoppleve alt igjen, sa Line til NRK den gangen.

Mobbesaken har fått stor oppmerksomhet, særlig i sosiale medier. Line har i etterkant av anken opprettet en egen opprettet en egen blogg. Flere av blogginnleggene er flittig delt.

Krevde at anke ble trukket

I går skrev NRK at Malvik Høyre krevde at saken skal behandles i kommunens høyeste organ, og ba samtidig om at kommunen trekker anken med umiddelbar virkning. De var sammen med Fremskrittspartiet og Venstre et av tre parti i formannskapet som i utgangspunktet stemte imot anken i utgangspunktet.

NRK har lest ankeerklæringen fra kommunen, som i grove trekk anket fordi de mener tingretten manglet bevis for mobbingen. De listet opp 19 argumenter for at tingretten har foretatt bevisdømmelsesfeil.