Hopp til innhold

Flere hundre mobiliserte mot mobbing i Malvik

Mobbesaken i Malvik skaper enormt engasjement. Mandag kveld gikk folk i lystog og holdt appeller.

Initiativtakere og søster til mobbeoffer var med i Midtnytt på direkten mandag. Se innslaget her.

Mandag kveld ble det arrangert fakkeltog mot mobbing i Malvik. Flere hundre barn var blant deltakerne

Mandag kveld ble det arrangert lystog mot mobbing i Malvik. Bakgrunnen er saken der 25 år gamle Line Sommer Hoel ble mobbet og i høst vant fram mot Malvik kommune. Rundt fem hundre mennesker møtte opp for å mobilisere mot mobbing. Av de oppmøtte var blant annet Lines søster, Mari.

– Som familie er vi dypt takknemlig over engasjementet og vi synes det er helt fantastisk at så mange har møtt opp. Mobbing er noe som opptar og gjelder hele landet, sier Lines søster Mari til NRK.

Mobilisering mot mobbing

Det er foreninga Voksne for barn som har tatt initiativ til fakkeltoget. På grunn av brannfare skal ingen bære fakler likevel, men glowsticks og ledlys.Tanja Ellingsen i Voksne for barns lokallag i Stjørdal og Malvik er klar på at det nå er tid for mobilisering mot mobbing.

- Vi synes det er kjempefint at så mange viser engasjement og har møtt opp. Det betyr veldig mye, både for voksne og for barn, sier leder Inger Anne Kolsvik i Voksne for barns lokallag i Stjørdal og Malvik.

– Vi har en lang vei å gå i forhold til å få bukt med mobbing, også i Malvik kommune. Vi har hatt en ganske alvorlig sak som har vært mye i media i det siste, og den har inspirert oss veldig til å ha dette fakkeltoget akkurat nå, sier sekretær Tanja Ellingsen i Voksne for barns lokallag i Stjørdal og Malvik.

Lystog mot mobbing
Foto: Morten Andersen / NRK

Mobbesak utløste markeringen

Vikhammer ungdomsskole i Malvik og kommunen, ble i fjor høst dømt til å betale erstatning til Line Sommer Hoel, som ble utsatt for langvarig mobbing og seksuelt overgrep mens hun var elev på skolen.

Politikerne gikk først inn for å anke saken, men så tok saken en ny vending da flertallet i formannskapet i Malvik kommune bestemte seg for å trekke anken.

Mobbesak Malvik

Line (25) saksøkte Malvik kommune som skoleeier for at de ikke grep inn i mobbingen av henne på ungdomsskolen.

Foto: Frank Almås / NRK

Ordfører deltar

Ordfører for Arbeiderpartiet, Ingrid Johansen Aune (30) skal delta på kveldens demonstrasjonstog mot mobbing.

– Jeg er stolt over engasjementet for våre barn og unge som vi har i Malvik. Jeg håper toget i kveld kan inspirere kommuner landet over til et sterkere anti-mobbearbeid og ser frem til å delta, sier Aune.