NRK Meny

Lærere laget techno-kampsang

To trondheimslærere bruker YouTube for å skape engasjement i saken om lærernes arbeidstid. «Hei KS!» er en moderne protestsang.

Gaute Oterholm og Petter Krogstad

'Alt det vi treng det e mer tid te hver elev', heter det i refrenget på låta Gaute Oterholm og Petter Krogstad har skrevet til årets oppgjør i offentlig sektor.

Foto: Odin Sæter Oterholm
Sigrun Hofstad
Journalist

Artikkelen er flere år gammel.

Låta er skrevet og fremført av barneskolelærer Gaute Oterholm og ungdomsskolelærer Petter Krogstad, og har på en snau uke fått nærmere 1200 likes på YouTube.

– «Hei KS!» er vårt bidrag til arbeidstidsforhandlingene for lærerne, sier Oterholm.

Foruten den økonomiske rammen, er lærernes arbeidstid et stridstema i årets oppgjør i offentlig sektor.

  • Hør «Hei KS!» nederst i saken

Aldri sett så streikevillige lærere

Duoen er ikke ukjent med musikk og underholdning. Som duoen Otr & Pjotr spiller de forskjellig type musikk i ulike sammenhenger.

– Men annenhvert år, når det brygger opp til kamp for lærerne, går vi på barrikadene med en spesialskrevet sang, sier Oterholm.

Han håper helgens mekling vil gi et positivt resultat for skolen og for ungene. Men sier samtidig at lærerne er streikevillige.

– Jeg har vært med på en del streiker oppgjennom årene, men har aldri opplevd at lærerne har vært så villige til å streike som de er i år.

LES: Slik vil streiken ramme Trøndelag

Delt i Danmark

Ifølge Oterholm har de fått mange positive tilbakemeldinger på sin moderne protestsang.

– Det har vært både likes og delinger av videoen, og vi har fått personlige meldinger. Til og med i Danmark har de delt låta, ler han.

«Hei KS!» er imidlertid ikke spilt for elevene.

– Nei, absolutt ikke. Dette handler om lærerne og å skape engasjement og forståelse rundt saken.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.