Kronprinsparet besøkte kirketoppmøte

Sammen med kristne toppledere fra hele verden markerte kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit starten på møtet i Kirkenes verdensråd i Trondheim.

Preses Helga Haugland Byfuglien med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i Trondheim

PÅ KIRKETOPPMØTE: Preses Helga Haugland Byfuglien (til venstre) sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i forbindelse med kirketoppmøtet i Trondheim onsdag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Møtet i sentralkomiteen i Kirkenes verdensråd avholdes i Trondheim i 22.-28. juni 2016 og har vel 320 deltakere.

Åpningen var en gudstjeneste i Nidarosdomen onsdag kveld. Temaer som religion og vold, barns rettigheter og situasjonen i Midtøsten står øverst på dagsordenen.

Hele den norske kongefamilien er i Trondheim i forbindelse med 25-årsjubileet for signingen av kong Harald og dronning Sonja.

Jubileet feires med en gudstjeneste i Nidarosdomen klokka 12 torsdag. Så godt som hele regjeringen er til stede, i tillegg til stortingspresidenten, høyesterettsjustitiarius, mange av stortingsrepresentantene, fylkesmenn, fylkesordførere og en rekke av Trøndelags ordførere.

Kirkelig verdensråd

Kirkenes verdensråd ble grunnlagt i 1948 og har kristen enhet som målsetting. Blant medlemmene er ulike kirker og trossamfunn, som ortodokse, anglikanske, lutherske, reformerte, metodister og flere frie kirker.

Verdensrådet representerer mer enn 110 land og 500 millioner kristne.

Sentralkomiteen er det utøvende organet i Kirkenes verdensråd, mellom generalforsamlingene. Komiteen møtes annenhvert år, vekselvis i Genève og i et av medlemskirkenes hjemland.