Larsen Kwarasey er klar for helgens kamp

Nyervervelsen fra Portland Timbers er klar over konkurransen han får fra de andre målvaktene, men melder seg «fit for fight». RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener det er aktuelt å bruke han allerede til helgen.

Adam Larsen Kwarasey

Adam Larsen Kwarasey er ankommet Trondheim og Lerkendal, og hadde sin første trening med Rosenborg torsdag.

Foto: Marit Langseth / NRK

Rosenborg har jaktet ny keeper etter at André Hansen ble skadet i juli. På mandag offentliggjorde RBK at de hadde signert Adam Larsen Kwarasey fra amerikanske Portland Timbers. I dag var norsk-ghaneseren på plass på Lerkendal for sin første trening.

– Det er gøy å være på plass. Rosenborg er Norges største klubb og kjemper på alle fronter. Det er en fin norsk klubb som enhver nordmann bør ha lyst til å spille for, sier Adam Larsen Kwarasey.

Tøff konkurranse

Den tidligere Strømsgodset-spilleren har signert en 3,5 års kontrakt med trønderne. Han går inn i et sterkt keeperteam, med konkurranse fra blant andre Pavel Londak og André Hansen.

– Det er tøff konkurranse, men jeg regner med at alle som er her har lyst til å spille. Jeg får gjøre mitt beste, så får vi se om det holder, sier Kwarasey.

Aktuell til helgens kamp

Selv om Kwarasey, som står med 22 landskamper for Ghana, akkurat har kommet til Trondheim, mener han selv at han er klar nok til å vokte buret mot Haugesund.

– Jeg er klar til helgen hvis trenerne føler det er riktig, Jeg har vært ni timer bak Norge i et halvt år nå, så det kommer nok til å ta litt tid før jeg venner meg til det, men jeg vil spille, sier han.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mener Kwarasey kan brukes i helgens kamp mot Haugesund.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen mener det er viktig at laget hans har flere gode valg på keeper-plass fremover.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det kan være aktuelt å starte med han allerede mot Haugesund. Vi får se litt hvordan han føler seg, men det er viktig å få i gang han så raskt som mulig, sier «Bruttern»

– Det blir viktig med tre gode keepere fremover. Det er mye som skjer, både med liga-, cup- og Europa-spill.

Kampen mot Haugesund spilles hjemme på Lerkendal lørdag 23. juli kl 15:30.