Normal

Han skal sørge for at Rosenborg unngår unødvendige baklengsmål

NORRKÖPING: Etter tre dødballmål imot på de tre siste kampene har assistenttrener Erik Hoftun terpet på dødball før den viktige kampen mot Norrköping.

Erik Hoftun

Erik Hoftun har ansvaret for Rosenborgs dødsballtrening.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK

Hadde det ikke vært for en markeringssvikt på defensiv dødball i hjemmekampen mot svenske Norrköping hadde Rosenborg vært så godt som videre til den tredje runden i mesterligakvalifiseringen.

Men med 3–1 er det svenske lagets muligheter bedre.

Rosenborg har i de siste kampen hatt en tendens til å slippe inn mål på defensive dødballer. I løpet av tre kamper har RBK sluppet inn like mange mål på dødball imot. Det har fått RBKs assistent og dødballtrener Erik Hoftun til å ta tak.

–Vi så litt på det på torsdag og gikk gjennom hvordan vi skal markere. Både i forhold til de som har sone og de som har markering. Jeg tror det skal sitte bra nå., sier Erik Hoftun.

Skal forsvare oss bedre

Hoftun har hatt ansvaret for RBKs dødballer siden han tok over som assistenttrener i 2014. Han mener Rosenborg må finne tilbake til godfølelsen og forsvare seg bedre enn tidligere.

– Vi må er veldig klare på at vi må forsvare oss bedre enn hva vi har gjort i de foregående kampene. Dødballmål er veldig artige å score selv, og fryktelig kjedelig å slippe inn. Som regel kan de unngås. Det blir viktig i returkampen, sier Hoftun.

mike jensen norrköping

Rosenborg skaffet seg et godt utgangspunkt på Lerkendal. På onsdag venter returoppgjøret mot svenske Norrköping.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Vet hvilke svakheter som finnes

RBKs motstander har fått med seg trøndernes problemer og har tenkt å utnytte det.

– Dødballer er ofte avgjørende i fotballkamper. Vi vet hvilke svakheter som finnes og vi ønsker å gripe den muligheten når den byr seg, sa Norrköping-trener, Jens Gustafsson på en pressekonferanse tirsdag.

Må tilbake hvor vi var

Rosenborg sparte hele fem spillere mot Aalesund på lørdag. Blant dem var midtstopper Tore Reginiussen. Fra benken så han Edvard Skagestad stå helt umarkert på fem meter og heade inn utligningen. Det synet likte finnmarkingen dårlig, og både håper og tror at det unngås mot Norrköping.

– Det har vært noen glipper den siste tiden og vi har både sett og diskutert det. Tidligere har vi vært bunnsolide og veldig vanskelige å skape noe mot på defensive dødballer og dit skal vi tilbake, det er ikke noe tvil om det. Jeg tror vi kommer til å være solide på det nå i Sverige, sier RBK-stopper Tore Reginiussen.

Rosenborg trener i Norrköping

Rosenborg gjennomførte en lett treningsøkt i Sverige tirsdag kveld.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK