NRK Meny
Normal

Kjører «monstermage» med elevene

Til daglig jobber Perodd Tessem som gymlærer. I helgen ble 49-åringen norgesmester i fitness. Nå vil han erobre Norden.

Perodd Tessem ble norgesmester i mens physique master.

Overgangen fra lærerrommet på Byåsen videregående skole, til fitness-scenen med alt det innebærer av diett, trening, slanking og bronsespray er ikke så stor, skal man tro Tessem.

– Jeg bruker å ha med meg elevene på mageøvelser. «Monstermage» kjører jeg etter hver time med elevene, slik at vi får litt ekstra på magen, sier Perodd Tessem.

Startet med veddemål

Perodd

Perodd Tessem med det synlige beviset på at han er norgesmester.

Foto: Privat

Konkurransekarrieren for Perodd startet ved en tilfeldighet. Han inngikk et veddemål på et juleselskap for fem år siden, om han greide å trene meg opp til å stille i en fitnesskonkurranse tre måneder senere.

Fem år og mange konkurranser senere står han på en scene med en gjeng andre knallbrune menn og poserer i ei bitte liten truse.

– Det har etter hvert utartet til at jeg nå står her i dag som norgesmester imens physique master, forteller han.

Perodd instruerer

Perodd instruerer elevene ved Byåsen videregående skole.

Foto: Morten Andersen / NRK

– I år så var jeg helt sinnssyk god, for å si det sånn. Jeg så helt fantastisk ut på scenen og alt klaffet. Alt fra forberedelsene til selve konkurransen var perfekt. Jeg var rett og slett best i år.

Satser mot nordisk mesterskap

Men Perodd planlegger ikke å ligge på latsiden etter NM-tittelen. Om 14 dager er det nordisk mesterskap og der håper gymlæreren at han får delta.

– Stevnet var landslagsuttak til nordisk mesterskap. Hvis det skal konkurreres i min klasse der, så håper jeg at jeg kommer med. Derfor blir det nok to uker til med hardtrening, sier Tessem.

Perodd Tessem er blant annet kjent fra Trygdekontoret, hvor han var gjest og Normal Galskap med Are Sende Osen på NRK.