NRK Meny
Normal

– Blir spesielt å møte gamleklubben

Kåre Ingebrigtsen ble hyllet i Stavanger for jobben han gjorde som trener i Viking. Lørdag møter RBK-treneren sin gamle klubb, og da legges gammelt vennskap til side.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen har fått en god start på årets sesong. Søndag møter han gameklubben Viking.

Foto: Aykut Akici/Turkpix / NTB scanpix

– Det blir spesielt å komme til stadion igjen. Jeg hadde to flotte år med en fantastisk gjeng. Men når dommeren blåser i fløyta tenker jeg ikke på hvor jeg er. Da tenker jeg bare på å få tre poeng.

Kåre Ingebrigtsen gjorde sakene sine bra som trener i Viking. Da Per Joar Hansen fikk sparken i Rosenborg tok «Bruttern» over som trener i Rosenborg, og laget fra Stavanger falt mer og mer sammen utover i sesongen.

Lørdag møter han gamleklubben for tredje gang siden overgangen hjem til Trøndelag, og oppgaven med å slå Viking blir ikke lett.

– En seier for dem vil bety enormt. Det blir en tøff og en jevn kamp, og det er vanskelig å få med seg tre poeng.

Viking skuffer - Rosenborg imponerer

Mens Kåre Ingebrigtsen har fått en god start på sesongen med to seiere og en uavgjort, har Viking fått en litt tøffere start. To tap og en seier er langt ifra det publikummet i Stavanger forventer av sine egne.

Det er alltid forventninger til Viking, men etter fjoråret har de blitt senket. De har ikke hatt noen god start på sesongen, og det vises fort i Stavanger at interessen blir laber, sier Ingebrigtsen.

Selv om Viking sliter på ny, slo de Rosenborg i en av de siste treningskampene før sesongen. Ingebrigtsen mener likevel at hans egen klubb skal være bedre enn sin gamle.

Det handler om oss selv. Vi må være godt nok forberedt og være den beste utgaven av Rosenborg. Vi tror vi er et bedre lag enn Viking. Gjør vi jobben skikkelig, har vi ferdighetene som kan bikke kampen i vår favør.

(Saken fortsetter under bildet)

Kåre Ingebrigtsen og Kjell Jonevret

Kåre Ingebrigtsen var mannen på feltet, Kjell Jonevret hadde overblikket. Sammen fikk de Viking opp på tabellen. Da Ingebrigtsen dro, falt klubben sammen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Nedtur for Rosenborg

Pål Andre Helland

Pål André Helland må stå over kampen mot Viking.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det har heller ikke vært en helt perfekt uke for Rosenborg. Sist helg klarte de bare uavgjort mot Strømsgodset på Lerkendal. Onsdag slo Rosenborg Vuku ut av cupen, men hadde langt ifra noen grunn til å juble. Trener Ingebrigtsen var tydelig irritert etter kampen. Nå må laget løfte prestasjonen sier treneren.

– Vi må være mer effektive og ha bedre presisjon. Vi hadde ni store målsjanser mot Strømsgodset, og kunne fått flere om presisjonen var bedre.

Pål André Helland blir heller ikke klar til kampen mot Viking.

– Pål har litt rusk ennå, og da tar vi ingen sjanser, sier Ingebrigtsen.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.