Rosenborg måtte se seg slått av et spansk bunnlag fra 2. divisjon i trener-debuten til Jan Jönsson.

Jan Jönsson tapte 2-1 i sin første kamp som trener for Rosenborg.

Et ferieslapt Rosenborg tapte 2-1 i treningskampen mot Las Palmas.

Oppgjøret er en del av RBKs sesongoppkjøring på Gran Canaria, og Jönsson stilte med en sterk førsteellever mot laget som sliter i bunnen av spansk 2. divisjon.

Et relativt toppet norsk seriemesterlag var likevel ikke nok til å vinne.

Ifølge rbk.no startet trønderne kampen best, men slet med å sette sjansene.

Rosenborg hadde flere store muligheter, men mistet litt av grepet mot slutten av 1. omgang.

Like før pause gikk Las Palmas opp i 1-0. Et hardt skudd innenfor 16-meteren ble for vanskelig for keeper Örlund, og seriemesterne måtte gå til pause uten den forventede ledelsen.

Prica av med skade i låret

Trond Olsen og Mattias Bjärsmyr tok over plassen til Bakenga og Lago da 2. omgang startet.

Ifølge rbk.no hadde Las Palmas det meste av spillet, men selv om spanjolene er midt i sesongen klarte Rosenborg likevel å henge med.

Bare et kvarter ut i 2. omgang måtte Rade Prica gi seg med det som så ut som en trøkk i hofta. Jamtfall kom inn, men heller ikke han klarte å gjøre noe med ferietempoet på banen.

Spanjolene, som i utgangspunktet skal være mye dårligere enn RBK, grep sjansen og gikk opp i ledelse 2-0 etter halvspilt 2. omgang.

En lang ball blir slått fra Las Palmas venstreback, og midtstopper Wangberg må se seg slått i lufta inne i RBK-feltet. Ballen går i en bue over Örlund og rett i mål.

Trøstemål like før slutt

Ti minutter før slutt får Rosenborg endelig satt en av sjansene sine.

Annan spiller Moldskred gjennom på høyrekanten, som igjen finner Dorsin på bakre stolpe. Svensken trykker til og setter ballen i mål til 2-1.

Rosenborg hevet tempoet mot slutten av kampen, men klarte ikke å hindre at Las Palmas vant.

Verken nyinnkjøpte Daniel Fredheim Holm eller Jon Inge Høiland fikk debutere i RBK-trøya. Fredheim Holm er skadet, mens Høiland fikk hvile på grunn av overbelastning.