Hopp til innhold

Helland håper Viking-fansen kjenner sin besøkelsestid

Viking sliter både økonomisk og tabellmessig. Pål André Helland håper fulle tribuner kan hjelpe på én av de tingene når Rosenborg mandag kveld gjester Stavanger klokken 20.00.

Bendtner og Helland

Pål André Helland gleder seg til mandagens bortemøte med Viking. Han håper Stavanger-publikummet kjenner sin besøkelsestid.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Ja, jeg håper selvsagt at folk møter opp på kamp. Det vil gjøre underverker for økonomien til Viking, sier Helland.

Stavanger-klubben er det eneste laget i eliteserien som står med null poeng etter tre kamper. Men det er ikke der Viking har de største utfordringene. Klubben har lidd kraftig som følge av nedgangstidene i norsk økonomi. Et underskudd på 18,7 millioner kroner ble fasiten for 2016. Kostnader er blitt kuttet, ansatte sagt opp, og lønninger er blitt redusert.

Tror det snur

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener Viking befinner seg i grenseland med tanke på hvor mye en norsk toppklubb kan tåle av nedskjæringer før en havner i virkelig trøbbel.

– De sliter tøft med rammene rundt. Jeg tror det er viktig at de rundt klubben er med og tar i et tak nå. Viking er en klubb vi trenger i eliteserien, sier han.

Ingebrigtsen føler seg sikker på at Stavanger-klubben kommer til å riste av seg den poengfattige sesonginnledningen, og at de snart vil gjøre et byks oppover på tabellen.

– Det både tror og håper jeg. Men jeg håper ikke det snur mot oss, smiler han.

– De har ikke gjort det så dårlig. De er uheldige som ikke får med seg noe mot Vålerenga. Mot Tromsø er de det beste laget, men greier ikke å score. Og så gir de bort et mål på tampen, sier Rosenborg-treneren.

– Pleier å være severdige kamper

Han tror på en tøff batalje mandag kveld.

– Det er alltid tøft å komme til Stavanger. Men vi gleder oss. Nå er eliteserien skikkelig i gang, og nå kommer matchene tett som bare det. Det er moro, sier Ingebrigtsen.

Pål André Helland tror på tre poeng hjem til Trondheim hvis laget yter maks.

– Det er ni dager siden forrige kamp, det bør være friske bein som går utpå der. Jeg gleder meg, det pleier å være severdige kamper mellom Rosenborg og Viking, sier han.

– Er du overrasket over at Viking ligger på jumboplass?

– Jeg leser ikke tabell etter tre serierunder. Man kan ha både flaks og uflaks i tre kamper, sier Helland.

– Det eneste jeg er sikker på, er at vi kommer til å ligge øverst. Under oss kommer det til å være store forandringer, smiler han.