André Hansen reddet to straffer: – I dag var han nesten umenneskelig

André Hansen ble Rosenborgs helt i 2-0-seieren i returen mot Shkëndija i europaligakvalifiseringen. Han reddet to straffer og gruppespill for trønderne.

Macedonia Soccer Europa League

– Jeg har aldri vært med på det og vet ikke hvor mange ganger jeg får oppleve det igjen heller, sier Tore Reginiussen om keeperens bragd.

Rosenborg var i førersetet før returmøtet i Skopje med 3-1 fra Lerkendal, men må takke Hansen for at hjemmelaget ikke hadde tatt over initiativet i starten av annen omgang.

RBK-keeperen reddet først et straffespark fra uromomentet Besart Ibraimi helt nede ved stolperota etter 19 minutter, før Hansen var der igjen da Izar Emini tok over straffansvaret da hjemmelaget fikk en ny sjanse fra elleve meter i det 48. minutt. Denne gangen slengte han seg så lang han var til den ene siden.

– Jeg var egentlig veldig rolig. Det er lett å bli opphisset. Jeg synes kanskje det første er litt billig, men jeg var veldig fokusert og klar på hva jeg skulle gjøre. Så fikk det gå som det går og det gikk jo bra, sier Hansen til NRK etter kampen.

Strafferedningene gjorde noe med moralen til hjemmelaget, og vondt ble til verre da Even Hovland tuppet inn 1-0 til bortelaget i etterkant av en corner etter 68 minutter.

RBKs andre midtstopper Tore Reginiussen fastsatte resultatet til 2-0 da han fikk gå til værs helt alene på bakre stolpe på et frispark etter 84 minutter.

Mike Jensen og Tore Reginiussen jubler over 2-0 scoringen.

Aldri opplevd to strafferedninger i samme kamp

Også han er raus med superlativene og skryter av keeper-Hansen.

– Han har vært fantastisk i mange år, men i dag var han nesten umenneskelig, sier Reginiussen til NRK.

Han har aldri opplevd at en keeper redder to straffer i samme kamp.

– Jeg har aldri vært med på det og vet ikke hvor mange ganger jeg får oppleve det igjen heller. Det virket som de mistet litt trua etter at de bomma på den andre også, da gav de opp å få den i kassa. Restultatet over to kamper lyger veldig, men vi er videre, sier en glad midtstopper.

Bendtner-skade

Et skår i gleden for Rosenborgs midlertidige trener, Rini Coolen, var at Nicklas Bendtner tok seg til baksiden av låret etter et langskudd like etter. Dansken haltet av banen og måtte bytte.

Det er annet år på rad at Rosenborg tar seg til gruppespillet i europaligaen.

– Jeg er veldig glad, stolt og fornøyd med at vi nok en gang kommer oss til et gruppespill, sa Hansen.

Forrige sesong ble den regjerende mesteren i Eliteserien nummer tre i sin gruppe. Vardar Skopje, Real Sociedad og Zenit var de øvrige lagene i gruppa.

Det var veldig varmt i Skopje torsdag, og Rosenborg-spillerne så ut til å være preget av de vel 30 varmegradene i Makedonias hovedstad.

Even Hovland satte inn RBKs første mål.

Trekning fredag

Hjemmelaget kjørte over trønderne i første omgang på nasjonalarenaen, og Hansen måtte i aksjon både før og etter det første straffesparket.

Rosenborg kom mer med i kampen etter Hansens annen strafferedning og Nicklas Bendtner fikk en mulighet til å overliste Kostadin Zahov etter 50 minutter, men keeperen var med på notene.

Seieren betyr at Rosenborg får viktige millioner inn på konto i løpet av høsten. Adresseavisen har regnet ut at Rosenborg vil tjene om lag 65 millioner på europaeventyret.

Rosenborg slår følge med Sarpsborg i gruppespillet denne sesongen. Hvem lagene møter i gruppespillet avgjøres i Monaco fredag.