Chelsea knuste rivalene da kritikken haglet mot europaligafinalen

Arsenal ble ydmyket med 4-1 mot Chelsea i europaligafinalen, men selve finalen får enda hardere medfart.

Baku

GLISSENT: Det var flere ledige seter under finalen i Baku. Her ved seksjonen til Arsenal-supporterne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Eden Hazard ble finalens store spiller da han sikret Chelseas andre europaligatrofé i historien ved å score to ganger og levere én målgivende – på 12 minutter.

Hazard

SISTE KAMP? Eden Hazard kan ha gitt en solid avskjedsgave til supporterne onsdag kveld. Belgieren har lenge vært koblet til Real Madrid.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Men der Chelsea-supporterne skulle avslutte med seiersrop, åpnet de finalen med rungende kritikk av arrangementet.

– Er det dette dere vil ha?

Finalen i Baku, 4600 kilometer fra London, har allerede fått massiv kritikk. Først da Arsenals armener Henrikh Mkhitaryan varslet at han ikke ønsket å spille i frykt for sin egen sikkerhet på grunn av den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan.

Uefa har også blitt kritisert for å tilby kun 6000 billetter til hver av klubbene. Olympic Stadium, der finalen skal spilles, har en kapasitet på 64.000 tilskuere.

Onsdag kom det også tydelig til syne med glisne tribuner.

– Er det dette dere vil ha? sang Chelsea-fansen i retning Uefa.

Laster Twitter-innhold

Fotballkommentator Dag Solheim, som også er Arsenal-supporter, var til stede i Baku.

– Vil noen se 2.-omgang sammen med meg, så har jeg 8 ledige seter ved siden av meg i øvre del av Arsenal-sekjsonen. Faktisk er du nærmest banen, skrev Solheim på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Europsport-kommentator Kenneth Fredheim var heller ikke videre imponert og rettet en krass pekefinger mot arrangøren:

– Har kommentert europaligafinaler i Torino, Amsterdam, Basel og Stockholm. Fantastiske opplevelser, fans, tribuner, ramme. Blir bare trist i kveld. Hadde bedt Uefa skamme seg, hvis jeg hadde trodd at de hadde evnen til det, skriver Fredheim på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Som om ikke det var nok, var også flere kritiske til TV-produksjonen.

– Flott å se europaligafinalen fra et TV-kamera på den internasjonale romstasjonen, meldte The Times-journalist Martyn Ziegler.

– Vi må utvikle fotball overalt

I et intervju med det tyske magasinet Spiegel, gjengitt av VG, svarte UEFA-president Aleksander Ceferin på mye av kritikken som er rettet mot at Baku er finaleby.

– Hvorfor? Fordi det bor mennesker der. De elsker fotball. Vi må utvikle fotball overalt, ikke bare i England og Tyskland, sier Ceferin om valget.

Han innrømte at menneskerettssituasjonen i landet er problematisk, men at det «er spørsmål knyttet til menneskerettigheter i andre europeiske land også».

Den store avstanden til Baku gjorde at billettsalget gikk lunkent tett opp mot finaledagen.

Arsenal skal ha returnert 2.200, mens Chelsea, ifølge nyhetsbyrået AFP, kun hadde solgt 2.000 av 6.000 mulige billetter noen dager før finalen.

– Majoriteten av disse billettene er allerede blitt solgt til supportere i Aserbajdsjan og vi har stor tro på billettene som er igjen er ettertraktet, sa Uefa i en uttalelse fredag.

Sportsnyheter

0DMusT9nEOQ

Sagosen-bråk etter kampslutt: – Måtte skille dem før ting eskalerte

TOKYO/OSLO (NRK): Norge imponerte stort og tok seg videre til kvartfinale i OL etter seier mot Frankrike. Men i stedet for å juble havnet Sander Sagosen i munnhuggeri og måtte dras vekk fra franske stjerner.

Sailing - Men's Laser - Medal Race

Tomasgaard tok OL-medalje etter seiledrama

TOKYO/OSLO (NRK): Hermann Tomasgaard klarte å holde hodet kaldt på den siste seilasen og sikret Norges første individuelle herremedalje i seiling på 25 år.

Siste nytt

 • Olympisk rekord av Camacho-Quinn

  Puertorikanske Jasmine Camacho-Quinn løp inn til ny olympisk rekord i semifinalene på 100 meter hekk for kvinner.

  Tida 12.26 er bare seks hundredeler bak verdensrekorden til Kendra Harrison fra 2016. Camacho-Quinn tar seg med det videre fra semifinalen, hvor hun for fire år siden krasjet i en hekk da hun ledet og røk ut.

  Finalen løpes i morgen.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hauger vann i Ungarn: – Verdsklasse

  Dennis Hauger vann Formel 3-løpet i Mogyoród i Ungarn i dag. Han starta frå nest beste posisjon, men køyrde inn til siger. Dermed auka han også leiinga i samandraget.

  Haugers lagkamerat Arthur Leclerc blei nummer to, og Jack Doohan blei nummer tre. Haugers nærmaste konkurrent i samandraget før runde, Olli Caldwell, blei nummer åtte og fall til tredjeplass

  Hauger auka leiinga til 63 poeng med sigeren. Han har 152 poeng, medan Doohan no er nummer 2 med 89. Hans lag Prema Racing leier også lagmeisterskapet suverent.

  Ekspertisen sparte ikkje på skrytet etter sigeren.

  – For eit utruleg kontrollert løp av Dennis Hauger. Det er berre å vere så utruleg stolt over det han leverer helg etter helg, skriv TV-kommentator Stein Pettersen på Twitter.

  – Verdsklasse, var dommen frå Viasports motorsportkommentator Atle Gulbrandsen på Twitter rett etter målgang.

  Tre VM-rundar står att: Belgia, Nederland og USA. Kvar runde omfattar tre løp, og det er mogeleg å sikre seg 55 poeng per runde. Den neste går i Belgia siste helga i august.

  – Dette er eit nivå langt over det nokon norsk bilførar har vore i nærleik av tidlegare, seier Haugers manager Harald Huysmann til NRK.

  Han fortel at Hauger har vore i kontakt om køyring i Formel 2, ei klasse med litt tyngre og raskar bilar.

  – Det kan godt hende Dennis køyrer formel 2 allereie neste sesong. Han er blitt lagt godt merke til, og mange av laga i Formel 2 har gitt uttrykk for interesse. Men ettersom Prema har lag også der, vil det vere mest naturleg om han køyrer for sitt gamle lag, seier Huysmann.

  Dennis Hauger
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Hest måtte avlives etter OL-ritt

  Den sveitsiske rytteren Robin Godels hest Jet Set måtte avlives etter terrengrittet i OL søndag. Den skadet seg da den slo i et hinder underveis.

  Etter en veterinærundersøkelse var det klart at den 14-årige vallaken hadde en alvorlig skade.

  – Dessverre viste røntgenbildene ubotelige skader i senene på høyre bakbein, rett over hoven, opplyste Det internasjonale ridesportforbundet (FEI) i en uttalelse.

  Hesteeieren og rytteren fattet sammen beslutningen om å avlive hesten.

  – Jet Set gikk bort mens han gjorde det han elsket mest, å passere hinder i full galopp, skrev 23-årige Godel på Instagram.

  Terrengritt er ofte en stor påkjenning for de deltakende hestene, og årets OL-løype ble kortet noe inn av hensyn til hestene.

  KsjXzzJJ_uA
  Foto: Carolyn Kaster / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal