Chelsea knuste rivalene da kritikken haglet mot europaligafinalen

Arsenal ble ydmyket med 4-1 mot Chelsea i europaligafinalen, men selve finalen får enda hardere medfart.

Baku

GLISSENT: Det var flere ledige seter under finalen i Baku. Her ved seksjonen til Arsenal-supporterne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Eden Hazard ble finalens store spiller da han sikret Chelseas andre europaligatrofé i historien ved å score to ganger og levere én målgivende – på 12 minutter.

Hazard

SISTE KAMP? Eden Hazard kan ha gitt en solid avskjedsgave til supporterne onsdag kveld. Belgieren har lenge vært koblet til Real Madrid.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Men der Chelsea-supporterne skulle avslutte med seiersrop, åpnet de finalen med rungende kritikk av arrangementet.

– Er det dette dere vil ha?

Finalen i Baku, 4600 kilometer fra London, har allerede fått massiv kritikk. Først da Arsenals armener Henrikh Mkhitaryan varslet at han ikke ønsket å spille i frykt for sin egen sikkerhet på grunn av den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan.

Uefa har også blitt kritisert for å tilby kun 6000 billetter til hver av klubbene. Olympic Stadium, der finalen skal spilles, har en kapasitet på 64.000 tilskuere.

Onsdag kom det også tydelig til syne med glisne tribuner.

– Er det dette dere vil ha? sang Chelsea-fansen i retning Uefa.

Laster Twitter-innhold

Fotballkommentator Dag Solheim, som også er Arsenal-supporter, var til stede i Baku.

– Vil noen se 2.-omgang sammen med meg, så har jeg 8 ledige seter ved siden av meg i øvre del av Arsenal-sekjsonen. Faktisk er du nærmest banen, skrev Solheim på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Europsport-kommentator Kenneth Fredheim var heller ikke videre imponert og rettet en krass pekefinger mot arrangøren:

– Har kommentert europaligafinaler i Torino, Amsterdam, Basel og Stockholm. Fantastiske opplevelser, fans, tribuner, ramme. Blir bare trist i kveld. Hadde bedt Uefa skamme seg, hvis jeg hadde trodd at de hadde evnen til det, skriver Fredheim på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Som om ikke det var nok, var også flere kritiske til TV-produksjonen.

– Flott å se europaligafinalen fra et TV-kamera på den internasjonale romstasjonen, meldte The Times-journalist Martyn Ziegler.

– Vi må utvikle fotball overalt

I et intervju med det tyske magasinet Spiegel, gjengitt av VG, svarte UEFA-president Aleksander Ceferin på mye av kritikken som er rettet mot at Baku er finaleby.

– Hvorfor? Fordi det bor mennesker der. De elsker fotball. Vi må utvikle fotball overalt, ikke bare i England og Tyskland, sier Ceferin om valget.

Han innrømte at menneskerettssituasjonen i landet er problematisk, men at det «er spørsmål knyttet til menneskerettigheter i andre europeiske land også».

Den store avstanden til Baku gjorde at billettsalget gikk lunkent tett opp mot finaledagen.

Arsenal skal ha returnert 2.200, mens Chelsea, ifølge nyhetsbyrået AFP, kun hadde solgt 2.000 av 6.000 mulige billetter noen dager før finalen.

– Majoriteten av disse billettene er allerede blitt solgt til supportere i Aserbajdsjan og vi har stor tro på billettene som er igjen er ettertraktet, sa Uefa i en uttalelse fredag.

Siste nytt

 • Mjøndalen opp på kvallik-plass

  Etter sju strake tap kom Mjøndalen seg tilbake på vinnarsporet då dei slo Haugesund på heimebane. Shuaibu Lalle Ibrahim avslutta eit strålande angrep ved å breiside ballen i målet. Det blei også einaste scoring i kampen, som gjer at Mjøndalen klatra forbi Start og opp på 14. plass i eliteserien.

  For Start gjekk på eit tap borte mot Kristiansund, trass i at dei var i leiinga midtvegs i andre omgang. Bendik Bye hadde sendt Kristiansund i føringa før pause, men to kjappe frå Kasper Skaanes gjorde at Start lukta på tre poeng.

  Men det ville ikkje Amahl Pellegrino ha noko av. Han sendte ein volley opp i hjørnet berre minutt etter at Skaanes sendte Start i føringa, før han var slo hjørnesparket som Aliou Couly stanga i mål, og sørga for at kampen enda 3–2 til Kristiansund.

  Mjøndalen jubel
  Foto: Fredrik Varfjell / Fredrik Varfjell
 • LSK Kvinner tilbake på tabelltopp

  LSK Kvinner klatra forbi Rosenborg etter ein jamn kamp heime mot Arna-Bjørnar.

  LSK fekk ein draumestart på kampen når Emilie Woldvik kombinerte med Emilie Haavi etter ein corner. Førstnemnde sendte ballen opp i nettaket frå bortimot død vinkel, og sørga for at heimelaget leda til pause.

  I andre omgang slo Arna-Bjørnar tilbake etter at Kristian Erman fekk stå heilt aleine på ein corner og stonga ballen i mål.

  Men berre fire minutt seinare var Haavi nok ein gong på plass etter eit flott LSK-angrep, og sørga for at det enda 2–1 i LSK Hallen. Dermed klatrar LSK Kvinner til topps i Toppserien etter seks serierundar.

  LSK Kvinner - Emilie Haavi og Emilie Woldvik
  Foto: Fredrik Hagen
 • Molde møter finsk motstand

  Molde møter finske KuPS i første runde av mesterligakvalifiseringen. Kampene ble trukket søndag ettermiddag.

  Arne Erlandsen er trener for den finske klubben. Molde fikk hjemmekamp i kvalifiseringsrunden. Påp grunn av korona, skal det kun spilles én kamp. Kampen spilles 18. eller 19. august.

  Molde
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal