Chelsea knuste rivalene da kritikken haglet mot europaligafinalen

Arsenal ble ydmyket med 4-1 mot Chelsea i europaligafinalen, men selve finalen får enda hardere medfart.

Baku

GLISSENT: Det var flere ledige seter under finalen i Baku. Her ved seksjonen til Arsenal-supporterne.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Eden Hazard ble finalens store spiller da han sikret Chelseas andre europaligatrofé i historien ved å score to ganger og levere én målgivende – på 12 minutter.

Hazard

SISTE KAMP? Eden Hazard kan ha gitt en solid avskjedsgave til supporterne onsdag kveld. Belgieren har lenge vært koblet til Real Madrid.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Men der Chelsea-supporterne skulle avslutte med seiersrop, åpnet de finalen med rungende kritikk av arrangementet.

– Er det dette dere vil ha?

Finalen i Baku, 4600 kilometer fra London, har allerede fått massiv kritikk. Først da Arsenals armener Henrikh Mkhitaryan varslet at han ikke ønsket å spille i frykt for sin egen sikkerhet på grunn av den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan.

Uefa har også blitt kritisert for å tilby kun 6000 billetter til hver av klubbene. Olympic Stadium, der finalen skal spilles, har en kapasitet på 64.000 tilskuere.

Onsdag kom det også tydelig til syne med glisne tribuner.

– Er det dette dere vil ha? sang Chelsea-fansen i retning Uefa.

Laster Twitter-innhold

Fotballkommentator Dag Solheim, som også er Arsenal-supporter, var til stede i Baku.

– Vil noen se 2.-omgang sammen med meg, så har jeg 8 ledige seter ved siden av meg i øvre del av Arsenal-sekjsonen. Faktisk er du nærmest banen, skrev Solheim på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Europsport-kommentator Kenneth Fredheim var heller ikke videre imponert og rettet en krass pekefinger mot arrangøren:

– Har kommentert europaligafinaler i Torino, Amsterdam, Basel og Stockholm. Fantastiske opplevelser, fans, tribuner, ramme. Blir bare trist i kveld. Hadde bedt Uefa skamme seg, hvis jeg hadde trodd at de hadde evnen til det, skriver Fredheim på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Som om ikke det var nok, var også flere kritiske til TV-produksjonen.

– Flott å se europaligafinalen fra et TV-kamera på den internasjonale romstasjonen, meldte The Times-journalist Martyn Ziegler.

– Vi må utvikle fotball overalt

I et intervju med det tyske magasinet Spiegel, gjengitt av VG, svarte UEFA-president Aleksander Ceferin på mye av kritikken som er rettet mot at Baku er finaleby.

– Hvorfor? Fordi det bor mennesker der. De elsker fotball. Vi må utvikle fotball overalt, ikke bare i England og Tyskland, sier Ceferin om valget.

Han innrømte at menneskerettssituasjonen i landet er problematisk, men at det «er spørsmål knyttet til menneskerettigheter i andre europeiske land også».

Den store avstanden til Baku gjorde at billettsalget gikk lunkent tett opp mot finaledagen.

Arsenal skal ha returnert 2.200, mens Chelsea, ifølge nyhetsbyrået AFP, kun hadde solgt 2.000 av 6.000 mulige billetter noen dager før finalen.

– Majoriteten av disse billettene er allerede blitt solgt til supportere i Aserbajdsjan og vi har stor tro på billettene som er igjen er ettertraktet, sa Uefa i en uttalelse fredag.

Siste nytt

 • Birk Ruud vant

  Birk Ruud tok seieren i lørdagens friski-konkurranse (Big Air). Nordmannen vant med 190.25 poeng. Like bak var canadiske Teal Harle med 190. Svenske Jesper Tjader tok tredjeplassen.

  X Games Norway 2019
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Seier til Killi

  Johanne Killi gikk helt til topps i dagens verdenscupkonkurranse i friski (Big Air). Hun vant med 179 poeng til sammen. Guilia Tanno tok andreplassen og Silvia Bertagna tok tredjeplassen.

  80h9Usxi1-E
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Tande hopper ikke lagkonkurransen

  Daniel-André Tande hopper ikke lagkonkurransen lørdag. Inn kommer Johann André Forfang. Tande fikk seg en smell i går da han på toppen av hoppbakken i Klingenthal ble truffet av en løpsk ski. Han skal ikke ha pådratt seg noen alvorlig skade. Planen er at Tande skal hoppe individuelt søndag.

  Tande
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal