NRK Meny
Normal

Fjerner 26 politibaser i Trøndelag

26 av politiets tjenestesteder i Trøndelag kan bli strøket av kartet når politiet skal omorganiseres. I Nord-Trøndelag blir det trolig igjen seks kontorer.

Leka lensmannskontor

Lensmannskontoret på Leka er ett av mange som vil bli lagt ned når politiet skal omorganiseres.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Per Olav Tyldum, ordfører Overhalla

Per Olav Tyldum er bekymret for det forebyggende arbeidet til politiet.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

I dag møter politimester Nils Kristian Moe alle kommunene i nordfylket for å snakke om den nye politireformen, og vil ta imot og høre på innspill fra alle. Overhalla-ordfører Per Olav Tyldum er spent på det som nå skal skje, og han er innforstått med at kommunen kan miste lensmannskontoret sitt.

– Trekker inn ressurser

– Dette er jo en nærpolitireform som jeg ikke opplever som nær. Politiet får kanskje mindre ressurser, og mye tyder på at man må trekke inn ressurser fra forebyggende arbeid for å mønstre flere patruljer, sier Tyldum før onsdagens møte på Steinkjer.

Politimester Nils Kristian Moe er klar for å ta imot alle innspill fra alle kommuner i de to store møtene som nå skal holdes i Trøndelag denne uka.

– Vi ønsker en dialog med kommunene om hvordan strukturen kan se ut. Vi vil også vite hvilke tjenester politikerne ser for seg at vi skal levere, sier politimesteren for hele Trøndelag.

13 tjenestesteder

Nils Kristian Moe

Politimester Nils Kristian Moe skal denne uka møte alle kommunene i Trøndelag for å diskutere politireformen.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Forslaget fra Nils Kristian Moe inneholder store endringer. 39 tjenestesteder i Trøndelag skal bli til 13 med ny organisering, og innbyggere i et område som Namdalen får merke endringene.

– Her tenker vi oss Namdalen som en driftsenhet, ledet fra Namsos. Vi skal også ha tjenestesteder på Kolvereid og i Grong. Men vi skal ha en politikontakt i hver kommune, sier Moe til NRK.

I resten av Trøndelag er det planlagt tjenestesteder i Steinkjer, Stjørdal, Levanger eller Verdal, Trondheim, Heimdal, Brekstad, Hitra, Orkanger, Oppdal og Røros.

– Forebyggende arbeid

I Overhalla håper Per Olav Tyldum på mer fokus på det forebyggende området nå som kommunen mister lensmannen sin.

– Forebyggende arbeid og konfliktløsing på lavest mulig nivå, er viktig for oss. Vi skal jo få en politikontakt, og det kan jo være et annet uttrykk for en lensmann. Men vi etterlyser innholdet i dette, sier Tyldum.

Senere i uka skal politimesteren møte kommunene i Sør-Trøndelag.

Laster kart, vennligst vent...

Slik ønsker politiet å organisere seg i Trøndelag i framtida.