NRK Meny
Normal

Tror politireformen vil gjøre politiet bedre

Politimestrene i Trøndelag er positive til at politiet i Sør- og Nord-Trøndelag blir slått sammmen. Nils Kristian Moe tror endringene vil gi et bedre politi, og han får støtte av Trond Prytz.

Politimester Sør-Trøndelag Nils Kristian Moe

Politimester i Sør-Trøndelag Nils Kristian Moe.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Regjeringspartiene ble søndag enige om den såkalte nærpolitireformen som innebærer at 27 politidistrikt blir til 12. For Trøndelag sin del betyr det at to politidistrikt blir til et. Det vil gi god gevinst for måte politiet jobber på, mener politimester i Sør-Trøndelag, Nils Kristian Moe. Han tror dette vil gi større og mer roboste operasjonssentraler med flere enheter.

– Det gjør oss mer rustet til å drive døgnet rundt også ved større hendelser.

Moe mener også reformen vil gi større og mer spesialiserte fagmiljø.

– Jeg håper vi klarer å få ut i andre enden at vi blir bedre på å etterforske seksuelle overgrep, datakriminalitet osv. Men også å ta vare på den daglige hverdagskriminaliteten og opprettholdelsen av ro og orden.

Det første som vil skje er at den nye politimesterstillingen vil bli utlyst, og ikke minst må man få en beslutning på hvor den nye politimesteren skal ha hovedsete.

Trond Prytz

Trond Prytz er politimester i Nord-Trøndelag, men går snart av med pensjon.

Foto: Torill Aamodt / NRK

Moe får støtte av sin kollega i Nord-Trøndelag, Trond Prytz.

– Jeg synes dette virker veldig spennende. Det er veldig positive ting på gang, og en slik prosess vil utløse nye samarbeidsrelasjoner. Men det er bare rammen som er lagt nå, så må man jobbe videre med det.