NRK Meny
Normal

– Konkursen får konsekvenser for oss

Elpro er både hovedkreditor og tett samarbeidspartner med Noryards Fosen. Nå risikerer de å tape millioner på konkursen til verftet.

Bergen Group, Fosen

Verftet på Kvithyll i Rissa har bygget båter og skip i flere tiår. Nå kan det være kroken på døra for det tradisjonsrike verftet.

Foto: Bergen Group

– Vi risikerer et tap på 10–12 millioner kroner. Vi har tatt høyde for at vi skal klare et tap på den størrelsen, men det er selvfølgelig bittert å tape så mye penger, sier daglig leder i Elpro, Geir Arne Rao.

I sommer måtte selskapet permittere 26 av de til sammen 150 ansatte i selskapet. Noryards har i lengre tid vært Elpros viktigste kunde og mange av de ansatt har jobbet på verftet i Rissa.

Håper på videre drift

Selv om de nå ser ut til å miste sin viktigste kunde, håper Rao at de skal unngå flere permitteringer.

– Vi ser på muligheter utenfor verftet nå. Vi kikker på prosjekter knyttet til utbygginga av kampflybasen på Ørland. I tillegg ser vi på en del bygg- og anleggsprosjekt, sier Rao.

Ledelsen i selskapet ser også muligheten for å flytte folk fra delen av selskapet som jobber opp mot båter og andre spesialiserte produkter til delen som driver med installasjon av elektriske løsninger.

– Vi har heller ikke gitt opp håpet om at det også i framtida skal bygges skip på Kvithyll. Vi har et visst håp om at det fortsatt kan bli en form for aktivitet på verftet igjen, sier Rao.

Truet med konkurs

Selv om Elpro har vært en tett samarbeidspartner med Noryards Fosen, så holdt de på å levere inn en konkursbegjæring mot selskapet tidligere i høst.

– Det er en vanskelig situasjon. Vi har jobbet tett med verftet i lang, lang tid. Vi kjenner dem godt, men det er klart at for oss ble det en stor belastning og vi jobba tett for å finne løsninger. Men vi var nær ved å melde dem konkurs, sier Rao.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal