NRK Meny
Normal

Vil fullføre Fosenferja

Selv om de ansatte ved Noryards Fosen ikke har fått lønn den siste måneden, så har de ansatte bestemt seg for å gjøre ferdig vedlikeholdsarbeidet med ferja Korsfjord.

Tillitsvalgt ved verkstedklubben ved Fosen Yard, Øyvind Kimo, og direktør Anders Straumsheim

Tillitsvalgt ved verkstedklubben ved Noryards Fosen, Øyvind Kimo og direktør Anders Straumsheim etter allmøtet hvor de ble informert om konkursen onsdag ettermiddag.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– De ansatte viser en utrolig lojalitet til både arbeidet og kundene våre. De ønsker ikke at kundene skal rammes av konkursen, sier tillitsvalg Øyvind Kimo i Verkstedklubben på Kvithyll.

Selv om styret i Noryards Fosen bestemte å slå seg selv konkurs onsdag ettermiddag, så har de ansatte møtt opp på jobb i dag. De fikk ikke lønn fredag og vet heller ikke når de får lønn igjen, men de 72 ansatte har likevel bestemt seg å stå løpet ut.

– Vi har et mål om å gjøre ferdig all jobben under vannlinja sånn at båten i alle fall slipper å inn i en ny dokk for å bli ferdig. Vi får nok betalt for dette, men når blir opp til bobestyrer, sier Kimo.

– Laber stemning

Selv om alle ansatte møtte på jobb i dag tidlig, så skjer det lite arbeid der i dag.

– Stemninga er laber siden vi alle i utgangspunktet har mista jobben. Alt er veldig usikkert inntil bobestyrer bestemmer hva som skjer videre, sier Kimo.

Kimo har fortsatt troen på at det blir videre aktivitet på verftet på Kvithyll i framtida.

– Vi har et så stort verkstedområde og en så stor utstyrspark at jeg ikke greier å se at dette området skal ligge brakk så lenge. Men hva slags løsning som kommer har jeg vanskelig for å se nå, sier han.

– Vi håper at det i løpet av en måneds tid er noe på gang igjen. Men foreløpig vet vi ingenting. Bobestyrer avgjør, sier Kimo.

Vil ikke flytte

Selv har Kimo for kort tid siden kjøpt seg hus i Rissa. Han slutta for en tid tilbake i jobben som snekker i Trondheim for å slippe å pendle og for å få mer fritid. Selv om han blir arbeidsledig, håper han at han slipper å flytte på seg for å få ny jobb.

– Jeg blir i Rissa enda. Heldigvis har jeg ikke så mye lån. I tillegg vant jeg i Vikinglotto tidligere i år, så jeg skal klare meg, avslutter Kimo.

Noryards i Rissa

Verftet har i Rissa har vært gjennom tunge tider før, men aldri før har det sett så mørkt ut.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Video fra Trøndelag

Håper å få åpnet elva i løpet av kvelden.
Slik gikk det med Mette Vollan i uværet.
Skiheisen i Vintervannskleiva åpen igjen.