Stor jubel for Edvard og May-Britt Moser

Med norske flagg og stor jubel ble nobelprisvinner Edvard Moser tatt imot da han landet på Værnes. Der ventet en stor klem fra hans kone og nobelprisvinner May-Britt Moser.

Edvard Moser lander på Værnes

Edvard Moser ble tatt imot på Værnes Lufthavn av May-Britt Moser og deres to døtre.

Edvard Moser landet på Værnes Lufthavn i Stjørdal klokken 17.15, og mange mennesker hadde møtt opp for å ta imot nobelprisvinneren. Også døtrene Isabel Maria (23) og Ailin Moser (19) var til stede.

Med norske flagg og stor jubel, ble nobelprisvinneren tatt imot. Det ventet en stor klem fra døtrene Ailin og Maria, og fra hans kone May-Britt Moser.

– Jeg vet ikke helt hvordan det føles å være nobelprisvinner ennå. Det har gått i ett, men det har vært kjempemorsomt, sier Edvard Moser.

Han vil også takke forskningsmiljøet på NTNU for støtten.

– De har en veldig stor del av æren for dette. Uten de, hadde det aldri gått. De har støttet oss hele veien, så det er helt unikt.

Stolt rektor

Edvard Moser befant seg i München da det i går ble kjent at han og hans kone May-Britt Moser hadde vunnet nobelprisen i medisin.

På Værnes ventet også rektor på NTNU, Gunnar Bovim for å gratulere med prisen.

– Vi er fantastisk stolte over dere, og vi gleder oss til fortsettelsen, sa rektoren.

I kveld fortsetter feiringen av ekteparet i Trondheim.

Historiske nordmenn

May-Britt og Edvard Moser får prisen for sin forskning på hjernens posisjoneringssystem.

Det er første gang Norge får en nobelprisvinner i medisin. Fra før av har vi hatt norske vinnere i alle de andre nobelprisene. Sist gang var i 2004 da Finn E. Kydland vant økonomiprisen.

I dag kom også gladmeldingen om at ekteparet er fast bestemt på å fortsette sitt arbeid på NTNU i Trondheim, selv med anerkjennelse fra hele verden.