Bjørgen med sønnen (2) på barneskirenn: – Jeg får se om jeg får på ham skiene

STØREN (NRK): Marit Bjørgen lader opp til karrierens aller siste renn med sol, barn og sitt eget skirenn hjemme ved Støren. Sønnen Marius (2) får også prøve seg.

Marit Bjørgen gikk rennet med hennes eget navn ved Støren i Trøndelag

Selv om skidronninga Marit Bjørgen legger opp etter sesongen, er hun ikke helt ferdig. Lørdag vant 28-kilometeren i «Marit Bjørgen-rennet», i strålende sol og på sugende føre.

Foto: Even Langmo / NRK

Selv om skidronninga legger opp etter sesongen, er ikke sesongen helt ferdig.

– Jeg har sagt at dette er min siste sesong, så jeg er nok ikke helt ferdig før neste helg, sier Bjørgen.

Lørdag vant hun 28-kilometeren i «Marit Bjørgen-rennet», i strålende sol og på sugende føre. På andreplass i dameklassen kom Kari Øyre Slind fra Oppdal IL.

– Han er ikke ivrig på ski

– Det var et brutalt skirenn, men det var artig å gå. Folk hadde stilt opp med plakater, slik som under NM i forrige uke, forteller Bjørgen til NRK.

Marit Bjørgen med sønnen Marius (2)

Marius (2), sønnen til Bjørgen og Fred Børre Lundberg, skal få prøve seg i barneskirenn søndag. Lørdag var han også en tur på stadion, mens mor gikk løp.

Foto: Even Langmo / NRK

Mens lørdagens renn var for voksne, samt barn fra ni år og oppover, er det barneskirenn søndag. Da skal Marius (2), sønnen til Bjørgen og Fred Børre Lundberg, få prøve seg:

Oline-Cecilia Tybell Svenum (10) synes det var gøy å få møte Marit Bjørgen

– Hun gikk veldig fort forbi oss, og så heiet hun på meg i tillegg, forteller sier Oline-Cecilia Tybell Svenum (10) om møtet med Marit Bjørgen. Etterpå fikk Svenum skistjernas autograf.

Foto: Even Langmo / NRK

– Jeg får se om jeg får på ham skiene. Han er ikke noen ivrig skiløper. Vi får se om dagen er der, og viljen er der, ler Bjørgen - før en ventende fan får en autograf.

– Takker for alt

Bjørgen setter pris på all takken hun har fått fra folk i hjemtraktene den siste uka, etter at hun under NM i Alta fortalte at hun la opp.

– De takker for alt. De synes også det blir rart å skulle se skirenn til vinteren, men de forstår valget mitt. Det har vært en lang karriere, og det er ikke så rart for folk, sier skidronninga, og legger til:

– Husk at folk her har fulgt meg gjennom hele livet, fra barndommen og gjennom 20 år som aktiv.

Marit Bjørgen sammen med to deltagere i rennet med hennes eget navn ved Støren

MANGE TILHENGERE: Marit Bjørgen sammen med to unge deltagere i «Marit Bjørgen-rennet», som går av stabelen ved Støren i Trøndelag i helga. Mange ønsket å møte skidronninga på hjemmebane.

Foto: Even Langmo / NRK

– Neppe trekkplaster lenger

Marit Bjørgen-rennet er først og fremst for lokale løpere fra Trøndelag. Det går i løyper like i nærheten av der hun vokste opp.

– Her har jeg trent mye og lagt igjen mange timer, så jeg kjenner hele terrenget, forklarer hun.

Bjørgen håper rennet overlever selv etter at hun har lagt opp.

– Jeg blir vel ikke noe trekkplaster om noen år. Kanskje de vil leie inn noen andre som kan trekke, men jeg håper rennet fortsatt kan få leve.

Strålende vær og varmt da Marit Bjørgen-rennet gikk av stabelen

Årets utgave av Marit Bjørgen-rennet var det sjuende i rekka. Strålende sol og høy temperatur ga våt snø og sugende føre for løperne, og mange gikk tynnkledd.

Foto: Even Langmo / NRK

Siste fra Trøndelag