Bjørgen vant nytt skirenn - fem dager etter hun la opp

GRANÅSEN/NRK: – Når jeg får på meg et startnummer, må jeg slå alle, sa Marit Bjørgen etter seieren i Trondheim Skishow. Nå skal den pensjonerte skistjernen jobbe for å få VM til Granåsen i Trondheim.

Siste duell mellom Bjørgen og Charlotte Kalla.

Marit Bjørgen var den første til å krysse målstreken under Trondheim Skishow – i kjent stil. Dagene har gått slag i slag etter at hun la opp karrieren, sier Bjørgen. – Jeg har fortsatt ikke rukket å kjenne ordentlig på det, sier hun til NRK.

Bjørgen har lagt karrieren på hylla, men motivasjon og konkurranseinstinktet har hun definitivt fortsatt. Under skifesten Trondheim Skishow onsdag kveld, suste hun inn til nok en førsteplass.

Bak henne over målstreken kom Kathrine Harsem fra Varden, deretter Charlotte Kalla. Bjørgen legger ikke skjul på at det var spesielt å ha en siste duell med den svenske konkurrenten og venninnen.

– Jeg setter pris på at hun tok turen til Granåsen, sier Bjørgen om Kalla.

Russiske Aleksandr Bolsjunov vant herrenes sprint. Petter Northug sikret andreplassen foran Jan Thomas Jenssen.

Inviterer Kalla på besøk i Oslo

I tillegg til å være konkurrenter, har Bjørgen og Kalla vært gode venninner som har delt mange treningsøkter. Kalla legger ikke skjul på at hun vil savne Bjørgen:

– Det blir veldig rart å komme til Sognefjell uten at Marit er der. Jeg ser alltid frem til å prate med henne.

Bjørgen håper de kan holde kontakten.

– Hun er hjertelig velkommen til Oslo. Da kan jeg lage mat og vaske klær, mens hun kan trene sammen med Therese og Ingvild, ler hun.

Marit Bjørgen og Charlotte Kalla

Den siste duellen endte med seier til Marit Bjørgen i Granåsen.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Skal være VM-ambassadør

Mens Bjørgen fortsetter å venne seg til en ny tilværelse, skal hun være VM-ambassadør for Trondheim 2023.

– Jeg skal reise til Hellas og snakke frem Trondheim og Granåsen. Er det en plass hvor det kan bli skikkelig folkefest, så er det i Granåsen – det ser vi i dag. Jeg gleder meg til å bidra.

Bjørgen avslørte fredag at den lange skikarrieren hennes er over. Det ble svært følelsesladd for mange, deriblant for samboer Fred Børre Lundberg.

NM langrenn del 2 Alta

Avgjørelsen om å legge opp er riktig, understreker Bjørgen etter onsdagens målgang:

– Dette er en avgjørelse jeg har brukt tid på. Siden jeg offentliggjorde det, har det gått slag i slag. Jeg har ikke rukket helt å kjenne på det. Når sommeren og høsten kommer vil jeg nok begynne å savne lagvenninnene ordentlig. Det blir nok rart etter hvert.

Lagvenninne til Marit Bjørgen har ved flere anledninger hyllet henne.
Det var en følelsesladet Marit Bjørgen som møtte Ida Nysæter Rasch etter sitt nest siste skirenn for karrieren.