Nå har ulykkesbrua fått fareskilt

Åtte syklister ble fredag sendt til sykehus med skader etter en massevelt. Nå, fire dager etter, får ulykkesbrua fareskilt.

Fareskilt settes opp ved Beitstadsundbrua etter massevelt. Under fareskiltet, står det et underskilt med teksten "ulykkespunkt"

ULYKKESPUNKT: Like etter klokken 15 tirsdag ble dette skiltet montert.

Foto: Solvår Flatås / NRK

Kristine Adolfsen var én av syklistene fra Team Rynkeby Arctic som var involvert i massevelten på Beitstadsundbrua i Malm i Trøndelag fredag ettermiddag.

23-åringen knakk en finger, fikk hjernerystelse og en sterkt forslått kropp.

Fire andre fikk brudd i nakken og én fikk komplikasjoner.

Riller i skillet mellom bru og land var årsaken til massevelten.

Dette var ikke den første ulykken forårsaket av rillene. Også i fjor pådro en syklist seg flere bruddskader etter å ha kilt hjulet fast.

Men Trøndelag fylkeskommune, som eier veien, har ikke gjort tiltak. Før nå.

Riller på Beitstadsundbrua

KILTE SEG FAST: Et forhjul kilte seg fast i disse saksesporene på Beitstadsundbrua, som forårsaket en massiv sykkelvelt fredag.

Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK

Varsler fare og ulykkespunkt

Tirsdag ettermiddag varslet fylkeskommunen at de har fått laget et skilt som varsler fare, med underskilt «ulykkespunkt».

Skiltet ble montert like etter klokken 15 tirsdag.

Dette er et av flere tiltak fylkeskommunen gjør for å forebygge flere sykkelulykker på brua.

Skal gjøre flere tiltak senere

– I løpet av maks to-tre dager vil vi også merke i veibanen. Det blir tegnet inn sykler i området hvor det er trygt å sykle tre stykker med en avstand på 50 meter, og tre sykler med strek over i kjørebanen med 50 meter imellom.

Det skriver Eva Solvi, veidirektør i Trøndelag, i en e-post.

– Vi vil avvente ytterlige sikringstiltak med plate til vi har en god nok løsning. Arbeidet vil bli prioritert over ferien, skriver hun videre.