Hopp til innhold

Riller i veien skapte massiv sykkelvelt – åtte til sykehus

Et helt sykkellag veltet etter at en av syklistene kilte hjulet fast i sporene i en broovergang. Flere skal ha fått brudd- og kuttskader. Én måtte hentes med luftambulansen.

Riller på Beitstadsundbrua

KILTE SEG FAST: Et forhjul kilte seg fast i disse saksesporene på Beitstadsundbrua, som forårsaket en massiv sykkelvelt.

Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK

– Jeg har aldri sett et så stort spor før, og vi har syklet over veldig mange broer og aldri opplevd noe sånn, sier Rainer Jakobsen.

Han er teamleder i Team Rynkeby Arctic – et nordnorsk sykkellag som sykler for barnekreftsaken, sammen med flere andre lag i Norge.

De var på vei fra Narvik til Trondheim da de fredag ettermiddag fikk en bråstopp i Malm i Steinkjer.

Ved Beitstadsundbrua veltet store deler av feltet på 28 syklister.

Årsaken er at en av de fremste syklistene kilte hjulet sitt fast i saksesporet som utgjør overgangen fra broa til fastlandet.

Syklister ved Beitstadsundbrua i Steinkjer.

ULYKKE: Ulykken skjedde ved denne broa i Steinkjer kommune nord i Trøndelag.

Foto: Hanne Bernhardesen Nordvåg / NRK

– Det gikk fryktelig fort. Jeg tipper vi hadde 30-35 km/t over den broa, og så kom vi til den overgangen da, sier Jakobsen.

– Et forhjul gikk rett nedi der, og forårsaket at en mann gikk i bakken og så kom de andre susende etter.

Åtte personer ble sendt til sykehus som følge av ulykken. Én av dem ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim.

Det skal ikke være snakk om livstruende skader, men brudd- og kuttskader på flere.

Riller på Beitstadsundbrua

ULYKKESBRU: Dette er ikke første gang rillene fører til en ulykke ved Beitstadsundbrua.

Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK

Ulykke også i fjor

Dette er ikke første gang ulykker forårsakes av rillene på Beitstadsundbrua. I fjor pådro en syklist seg flere bruddskader etter å ha syklet over broa, skriver Trønder-Avisa.

Den gangen advarte syklisten om at liknende ulykker kunne skje igjen, men Trøndelag fylkeskommune, som eier veien, har foreløpig ikke gjort tiltak.

Til Trønder-Avisa sier seksjonsleder for investering og fornying, Jo Bernt Brønstad, at det etter fjorårets ulykke ble gjort en inspeksjon av stedet, som resulterte i en rapport med forslag til tiltak. Blant annet skilting som sier at man bør sykle på veiskulderen, hvor det er lagt plater over rillene.

– Tiltak skal gjennomføres i nær framtid. Så skjønner vi selvfølgelig at det hjelper lite når en slik ulykke inntreffer, sier Brønstad til avisen.

Til NRK sier politiets innsatsleder på stedet, Kjersti Sandvik, at de vurderer forløpende om de skal opprette sak på forholdet eller ikke.

Preget av situasjonen

Rainer Jakobsen i Team Rynkeby Arctic beskriver situasjonen som dramatisk, og sier at de uskadede syklistene har behov for en pust i bakken før de fullfører turen inn til Trondheim.

– Det er klart folk er veldig preget av det. Det er tøft og veldig stressende for mange å skulle være på sykkelsetet igjen etter en sånn opplevelse, sier han.

– Vi er jo ikke syklister. Vi er bare vanlige folk som er ute og sykler for å bidra til en god sak.

Team Rynkeby omtales som verdens største veldedighetsprosjekt på to hjul, og flere lag fra andre steder i landet er planlagt å ankomme Trondheim lørdag kl. 16.

I Team Rynkeby Arctic var det syklister fra Hammerfest, Tromsø, Harstad, Narvik og Lofoten.

Resten av sykkellaget Team Rynkeby Arctic sykler videre etter massevelten ved Beitstadsundbrua

SYKLER VIDERE: Resten av sykkellaget "Team Rynkeby Arctic" sykler fra skadestedet ved Beitstadsundbrua. De skal ta seg en pust i bakken nærmere Steinkjer, før de fullfører turen til Trondheim.

Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg / NRK