Inger Lise ga tiggeren Victor husrom og jobb

Det begynte med at hun ga ham matpakke hver morgen. En regnfull dag i Steinkjer tilbød Inger Lise også husrom for Victor fra Romania, som sier han har fått et nytt liv.

Victor Fulgusin og Inger Lise Baugh

I sju måneder tigget Victor på gata, før Inger Lise kom inn i livet hans.

Foto: Tariq Alisubh

Inger Lise Baugh gikk forbi tiggeren hver dag på vei til jobb. Så begynte hun å gi ham matpakke, men hadde likevel vondt av ham. En dag det regnet og var kaldt bestemte hun seg for å tilby Victor Fulgusin en hybel i huset sitt.

– Jeg er så dårlig i engelsk, så jeg fikk en venninne til å fortelle ham at han skulle få bo hos meg. Slik ble vi kjent, sier Inger Lise.

Victor Fulgusin

– Denne broen var mitt hjem i flere måneder, sier Victor Fulgusin.

Foto: Tariq Alisubh

Har vært med Victor til Romania

Inger Lise har også vært med Victor til Romania, hvor han har begynt å bygge seg hus.

– Han har vært der i sju uker nå, og er straks ferdig med grunnmuren. Dette får han til takket være snille mennesker i Steinkjer - i tillegg til at han har jobbet her.

Victor har ulike vaskeoppdrag for forretninger i byen, utfører hagearbeid og ikke minst er han ofte på Steinkjer skistadion, hvor han hjelper veteranklubben med forefallende arbeid.

– Han er veldig lykkelig over å kunne jobbe istedet for å sitte på gaten og tigge. Men jeg er minst like fornøyd og takknemlig, for han er en fantastisk gutt som jeg stoler på og som gir masse tilbake.

Jeg er lykkelig når Victor er lykkelig

Inger Lise Baugh

Hadde ingen muligheter i hjemlandet

Victor forteller at han kom til Norge i 2015, alene, for å søke et bedre liv enn det han hadde i Romania.

– Jeg hadde mye problemer i hjemlandet mitt. Det var ingen muligheter for meg og familien. Jeg har mor, far og en bror. Ikke kone eller barn.

Men det ble ikke så mye bedre i Norge, hvor han blant annet måtte sove utendørs. Han er veldig glad for at han har møtt folk i Steinkjer som har hjulpet ham.

– Før jeg møtte Inger Lise og vennene hennes satt jeg på gata og ba om penger. Det er et dårlig liv. Nå har jeg litt penger, gode venner, et annet liv. Jeg er veldig heldig.

Inger Lise Baugh

Etter en måned hos Inger Lise, dro Victor til Italia, hvor han ble i fire måneder. – Det var ikke penger å tjene i Italia. Etter dette har han vært hos meg.

Foto: Tariq Alisubh

– Det er han som har gjort jobben

Inger Lise understreker at Victor ikke jobber svart, og at han har bankkonto og papirer i orden. Hun tror at de som ønsker å jobbe, får jobbe.

– Men du må bevise at du kan, og at du står på.

Victor er integrert i familien til både Inger Lise og andre hjelpere, og han har flere venner i Steinkjer.

– Hva tenker du selv om det du har gjort for Victor?

– Jeg synes ikke jeg har gjort en så spesielt stor innsats. Jeg har snakket med folk, men det er han som har gjort jobben. Så han må takke seg selv. Det er fordi han gjør en ordentlig jobb at han får komme tilbake til arbeidsgiverne.