NRK Meny
Normal

«Bruttern»: – Vi ser veldig bra ut

Kåre Ingebrigtsen var fornøyd etter treningskampen mot F.C. København. Samtidig legger han ballen død når det gjelder erstatter for Ole Selnæs. Han finnes allerede i troppen.

Rosenborg F.C. København

Rosenborg tapte mot F.C. København i Danmark.

Foto: Frode Sørås

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen mener Rosenborg ser like bra ut som i fjor.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi er godt fornøyd. Vi bruker de første 20 minuttene på å lære oss å spille på en bløt gressbane i stedet for en tørr kunstgressbane. Vi er litt uryddig i de første 15–20 minuttene, men så syns jeg vi er gode fram til det 70. minutt.

Det sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på telefon fra København til NRK. Han fikk se sine spillere levere en god kamp mot Ståle Solbakkens F.C. København.

En jevnspilt kamp endte til slutt med 2-1-seier til vertene fra den danske hovedstaden. Noen uker før seriestart, mener Ingebrigtsen at hans eget lag ikke ser noe dårligere ut enn i fjor.

– Vi ser veldig bra ut. Vi ser pigge ut og har stor løpskraft, sier han.

– Det heter ikke «Selnæs-posisjonen»

Konradsen

Anders Konradsen spilte en god kamp for Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det store spørsmålet før seriestart har vært om Rosenborg ville kjøpe en erstatter for Ole Selnæs som ble solgt til fransk fotball før sesongen. Anders Konradsen har blitt drillet inn i posisjonen Selnæs briljerte i. Svarene er gode, mener Ingebrigtsen.

– Det heter ikke Selnæs-posisjonen, det heter Konradsen-posisjonen. Han løser det veldig flott, og det er en ny bekreftelse på dette går veldig bra.

Dermed kan det tyde på at Konradsen tar over rollen som anker på midtbanen.

– Definitivt er Konradsen god nok. Men vi har litt lite midtbanespillere. Så lenge de holder seg friske og rask, så går dette bra, avslutter Kåre Ingebrigtsen.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken kom seirende ut av oppgjøret mot norsk motstand.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal