F.C. København vant «slaget om Norden»

F.C. København var best i første omgang. Rosenborg var best i andre. Til slutt var det vertene som vant kampen 2-1.

Pål André Helland

Rosenborg møter F.C. København.

Rosenborg stilte med følgende lag: Hansen, Svensson, Reginiussen, Eyjolfsson, Skjelvik, Midtsjø, Jensen, Konradsen, de Lanlay, Gytkjær, Helland.

NRK fulgte kampen minutt for minutt. Her kan du hvordan kampen var.

F.C. København-RBK: 2-1:

• 90 minutter: Kampen er over! København slår Rosenborg i kveldens treningskamp. København var best i første omgang, RBK best i andre.
  • 80 minutter: Gedigen sjansen for hjemmelaget! Santander skyter mot mål og lurer keeper Hansen. Men en RBK-spiller står på streken og får ballen bort! Nære 3-1.
  • 78 minutter: Andreas Cornelius har kommet inn for København. Han har tidligere spilt under Ole Gunnar Solskjær i Cardiff.
  • 78 minutter: Midtsjø har spilt ferdig, og blir erstattet av Magnus Stamnestrø.
  • 77 minutter: København får scoring annulert. Kadrii setter ballen i mål, men det er allerede vinket for offside.
  • 73 minutter: 2-1 til København! Mot spillets gang scorer vertene. Verbic dribler seg gjennom forsvaret til Rosenborg og setter ballen ned i hjørnet bak Hansen.
  • 68 minutter: Noen av dere vil sikkert huske på Peter Ankersen som fikk en kort karriere i RBK. Han spiller kveldens kamp for København og har blitt en viktig brikke for vertene og for det danske A-landslaget de siste årene.
  • 67 minutter: Gult kort til Delaney. Sparker bort ballen i frustrasjon.
  • 63 minutter: Rosenborg bytter. Rashani kommer inn for Helland, Bjørdal kommer inn for Eyjolfsson og Gersbach kommer inn for de Lanlay.
  • 59 minutter: Rosenborg har vært klart bedre enn København i andre omgang.
  • 55 minutter: 1-1! Fantastisk scoring av Pål Andre Helland! Knaller til på volley fra 20 meter og banker ballen i mål bak keeper!
  • 52 minutter: God sjanse for Rosenborg! Gytkjær får ballen inn i feltet. Med en mann i ryggen klarer han å snu seg og skyte. Desverre er avslutningen litt for dårlig. Rosenborg har startet bra i andre omgang.
  • 45 minutter: Kampen er i gang igjen!
  • 45 minutter: Pause i kampen. København tok ledelsen tidlig, men kampen har vært jevnspilt. Ingen av lagene har klart å dominere i spillet, og det har også vært få sjanser. Rosenborgs beste spiller i første omgang har vært Svensson og Midtsjø.
  • 41 minutter: Så skaper København en sjanse. Verbic kommer seg ned til sidelinjen og skyter ballen i nettveggen.
  • 40 minutter: Rosenborgs største sjanse! En ball går gjennom feltet og på bakre stolpe står Gytkjær helt alene. Han prøver å nå ballen, men er ti centimeter for kort til å putte ballen i mål.
  • 37 minutter: Gult kort til Jonas Svensson. Stopper en kontring for vertene. Fullt fortjent.
  • 33 minutter: Fredrik Midtsjø har vært fantastisk så langt! København-spillerne sliter med å ta fra han ballen.
  • 26 minutter: Anders Konradsen spiller også i kveld i rollen der Ole Selnæs var så god i fjorårets sesong. Han har ikke klart å være like dominerende som det Selnæs var.
  • 25 minutter: Etter litt over halvspilt førsteomgang har ikke Rosenborg fått til mye. Mike Jensen prøver et skudd som går rett på keeper Olsen, helt ufarlig.
  • 19 minutter: Stor sjanse til vertene! Santander blir spilt fint gjennom og skyter. Men Reginiussen får blokkert skuddet og ballen går ut til hjørnespark. Det blir det ingenting ut av
  • 13 minutter: Selv om København har tatt ledelsen, henger RBK godt med i åpningsminuttene. De har kommet til et par mindre sjanser.
  • 4 minutter: 1-0! København tar en tidlig ledelse. Scoring av Santander.