Hopp til innhold

– Våknet til et annet Melhus-samfunn

Ordfører i Melhus i Sør-Trøndelag, Jorid Jagtøyen, forteller at innbyggerne er rystet og sjokkert over drapet som skjedde mandag.

Jorid Jagtøyen

Ordfører i Melhus, Jorid Jagtøyen forteller at innbyggerne er preget av drapet på kvinnen i 20-årene.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Man skulle ikke trodd at noe slikt kunne skje her, men det har det jo gjort. Det var et annet Melhus-samfunn vi våknet opp til i dag enn hva vi gjorde i går, sier Jagtøyen til NRK.

– En familietragedie

Da hendelsen ble omtalt i nyhetene mandag, etablerte Melhus kommune krisestab. De opprettet også en pårørendetelefon som folk kan benytte hvis de trenger hjelp. Dette nummeret er 900 22 066.

– Vi har et psykososialt kriseteam i aktivitet for dem som har behov for det, sier Jagtøyen.

Ordføreren forteller at dette også berører barna i kommunen og at de derfor har tatt kontakt med skoler og helsesøstre i dag.

– Barn i Melhus kan blir redde når slike ting skjer, så det er viktig å være forberedt, sier hun.

Jagtøyen beskriver hendelsen som en familietragedie.

– Man ser ofte slikt på tv, men nå er det plutselig i vårt nabolag og det gjør noe med oss som lokalsamfunn, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under):

Melhus

Politiet har i hele natt gjort tekniske undersøkelser i Melhus etter drapet.

Foto: Morten Andersen / NRK

Varetektsfengsles onsdag

Det var like før klokka 21.00 mandag at politiet fikk melding om en død kvinne i Melhus. Dødsfallet ble karakterisert som mistenkelig, og 20 minutter senere ble en mann pågrepet og siktet i saken.

Tirsdag ble det kjent at vedkommende var kvinnens ektemann, men at hun ønsket skilsmisse. Hun skal også tidligere ha blitt truet av han og hadde derfor voldsalarm på seg. Samme dag som hun ble drept hadde hun anmeldt ektemannen til politiet.

Paret kommer opprinnelig fra Afghanistan, og har et felles barn på to år. Kvinnen kom til Norge i 2003, mens mannen kom til landet i 2011. Familiene kommer opprinnelig fra Kabul og kvinnens far kom til Norge i 2000, og fikk familiegjenforening med sin kone og sju barn to år senere.

Den siktede 27-åringen undersøkes nå av psykiater, og politiet gjennomfører undersøkelser av hans bil og bolig. Mannen blir trolig varetektsfengslet onsdag.